Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Tο συκώτι ειδικά όταν γίνεται έτσι, στο τηγάνι, είναι τόσο νόστιμο, ζουμερό και μοσχοβολάει. Και το καλύτερο; Γίνεται σε χρόνο μηδέν! Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα. Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνω εγώ, θα εκπλαγείτε πόσο νόστιμο είναι!

Μοσχαρίσιο Συκώτι στο Τηγάνι

Μοσχαρίσιο Συκώτι στο Τηγάνι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζουμερό μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με σκορδάτη σάλτσα. Ένα θρεπτικό γεύμα έτοιμο σε λίγα λεπτά!

Prep Time 7 minutes
Cook Time 7 minutes
Total Time 7 minutes

Ingredients

  • 3 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι (περίπου 150-200 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για πασπάλισμα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο (περίπου 125 ml)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι (περίπου 50 ml, εγώ βάζω λευκό ή μηλόξυδο)
  • Ρίγανη ή δεντρολίβανο (προαιρετικά, για το τέλος)

Instructions

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Έχω αλατοπιπερώσει το συκώτι Το αλεύρωνο και το ψήνω απ' τις δύο μεριές από 3 λεπτά την κάθε μεριά.
  2. Έχω λιώσει τις τρεις σκελίδες σκόρδο σε μισή κούπα του τσαγιού ξύδι και Προς το τέλος το πρόσθετο στο συκώτι.
  3. Κλείνω με καπάκι και το αποσύρω από τη φωτιά και έτσι δενη πολή καλά η σάλτσα. Όταν αφαιρέσουμε το καπάκι προσθέτουμε ρίγανη η δεντρολίβανό!!

Η Συνταγή είναι της κας Marianthi Kalogiros

Notes

Tips από εμένα:

  • Προσοχή στο ψήσιμο: Το μυστικό για ζουμερό συκώτι είναι να μην το παραψήσετε! Αν ψηθεί πολύ, θα σκληρύνει.
  • Αλεύρι: Το αλεύρωμα βοηθάει να γίνει μια ωραία κρούστα στο συκώτι και να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
  • Ξύδι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινο ξύδι για πιο έντονη γεύση, αν σας αρέσει.
  • Άρωμα: Η ρίγανη και το δεντρολίβανο δίνουν απίστευτο άρωμα, μη τα παραλείψετε!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή