Μοσχάρι Κοκκινιστό στην Κατσαρόλα

Συστατικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδου.
900γρ κρέατος μοσχαρίσιο σε κύβους.
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
4 φλιτζάνια νερό.
2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος.
½ κουταλάκι αλάτι.
½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι.
4 κύπελλα από πατάτες σε κύβους.
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρότα.
1 κουταλάκι αποξηραμένο δεντρολίβανο.
1 φλιτζάνι φρέσκου καλαμποκιού.
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες (προαιρετικά).

Κατευθύνσεις:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνουμε το λάδι και ανακατεύουμε το κρέας και το αλεύρι μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το νερό και το ζωμό με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να βράσει, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 έως 1 1/2 ώρες.
Οταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τις πατάτες τα καρότα και το δενρολίβανο,
αλατοπιπερώνουμε πάλι, ελέγχουμε τη γεύση, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Ρίχνουμε το καλαμπόκι  και το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα, όταν δηλαδή σωθούν τα περιττά υγρά και μαλακώσουν οι πατάτες.
Αφήνουμε το φαγητό μακριά από τη φωτιά να «ησυχάσει» και να δέσει.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΚριθαρότο με λουκάνικα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με σταφίδες