Αυτά τα Κουλουράκια με φουντούκια είναι αφράτα , μυρωδάτα και ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το πρωινό σας. Η μαργαρίνη τους χαρίζει μια απαλή υφή , ενώ τα χοντροκομμένα φουντούκια προσθέτουν την τραγανή τους πινελιά. Είναι πανεύκολα στην εκτέλεση και γίνονται γρήγορα !

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Συστατικά

Για τη Ζύμη:

  • 350 γραμμάρια – Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή για όλες τις χρήσεις + 1 κ.γ. μπέικιν)
  • 200 γραμμάρια – Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γραμμάρια – Ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 100 γραμμάρια – Φουντούκια (ελαφρώς χοντροκομμένα)
  • 1 – Αυγό (μεγάλο)
  • 2 – Βανίλιες (σκόνη)
  • 1 κουταλάκι γλυκού – Μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

Εκτέλεση

Α. Ζύμωμα:

Χτυπάμε μαζί στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τη μαργαρίνη (βούτυρο) και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί .

Αλέθουμε τα φουντούκια στο multi. Θέλουμε να είναι ελαφρώς χοντροκομμένα (όχι σκόνη).

Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( αλεύρι , μπέικιν και βανίλιες ) και τα φουντούκια .

Ζυμώνουμε με το χέρι, ή με τον γάντζο του μίξερ, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Η ζύμη βγαίνει μαλακή .

Β. Ψύξη και Ψήσιμο:

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει .

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια (π.χ. πλεξούδες, δαχτυλίδια) ή αν θέλουμε τα βγάζουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 με 30 λεπτά , ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Καλοφάγωτα !


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: 30 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 20-30 λεπτά (στους 180°C)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Τέλεια Πλάσιμο και Ψήσιμο

Μαργαρίνη: Η μαργαρίνη (ή το βούτυρο) πρέπει να είναι οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψει σωστά με τη ζάχαρη. Αυτό είναι απαραίτητο για να γίνουν τα κουλουράκια αφράτα.

Φουντούκια: Μπορείτε να καβουρδίσετε τα φουντούκια για λίγο σε ένα τηγάνι πριν τα αλέσετε για να βγάλουν ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Πρέπει να είναι χοντροκομμένα για να έχουν ωραία υφή.

Ψύξη: Η ψύξη της ζύμης είναι απαραίτητη για να σφίξει η μαργαρίνη και να μη μας απλώσουν τα κουλουράκια στο ψήσιμο, διατηρώντας το σχήμα τους.

Ψήσιμο: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κουλουρακιών και τον φούρνο. Παρακολουθήστε τα από τα 20 λεπτά. Είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν ελαφρά και έχουν σταθερή υφή 


 

Σχετικές Συνταγές 

Βουτυρένια Κουλουράκια Βανίλιας

Cookies με Σοκολάτα και Καρύδια

Κουλουράκια Πορτοκαλιού


Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη