Τυροτηγανίτες

Υλικά:

• 500 g τυρί ανθότυρο τριμμένο 
• 2 αυγα
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (60 g)
• 3-4 κουταλιές της σούπας. σιμιγδάλι (60-80 g)
• 1/2 κουτ. αλάτι
• Μια πρέζα βανιλίνης
Αλεύρι για ψωμί
• Λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί και το πατάμε με ένα πιρούνι να το λιώσουμε περισσότερο.
Προσθέτουμε το αλάτι, το σιμιγδάλι, βανιλίνη, ζάχαρη και ανακατεύουμε. Εάν το τυρί είναι πολύ υγρό προσθέτουμε 4 κουταλιές σιμιγδάλι.


Στην συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ανακατευουμε με ένα κουτάλι και στην συνέχεια ζυμώστε με το χέρι.
Σκεπάστε το μείγμα με μια μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 60 λεπτά.


Αλευρώστε τον πάγκο σας ρίξτε όλο το μείγμα στο πάγκο και ρολαρετε το μειγμα να φτιαξετε ένα κορμό.


Κόψτε τον κορμό σε κομμάτια περίπου 16-18. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπάλες.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι να καλύψει την βάση του τηγανιού πλήρως και να κάψει.
Πιέζουμε κάθε μπαλα να γίνει σε σχήμα μπιφτεκιού (πάχος 1.5 – 2 εκ).


Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μεχρι να πάρει ένα χρυσαφενιο χρώμα και να κάνει μια τραγανή κρουστα.
Βγάζουμε τυροτηγανίτες σε μία χαρτοπετσέτα και είναι ετοιμεςςςςςςςςς

Σημ. Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη ξύσμα λεμονιού, σταφίδες ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, παχιά μαρμελάδα ή κομμάτια σοκολάτας.

Καλη Απόλαυση

Subscribe to recipe’s Youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΠρασοτηγανιά….σπεσιαλιτέ της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΗ θρυλική ζύμη “Χρουστσόφ”! …. για να φτιάξετε τα πάντα