Τα Μπισκότα Βουτύρου είναι τα αγαπημένα μας αλλά και των εγγονιών μας, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν και δικά σας αγαπημένα, επειδή είναι αφράτα, τραγανά, πολύ μαλακά, λιώνουν στο στόμα και μοσχοβολάνε βούτυρο. Συνοδεύουν τέλεια το καφεδάκι μας, λοιπόν είναι εύκολα στην εκτέλεση με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μπισκότα Βουτύρου

Μπισκότα Βουτύρου έτοιμα, περιχυμένα με σοκολάτα σε σχάρα.

Φτιάξτε τα πιο Αφράτα Μπισκότα Βουτύρου που λιώνουν στο στόμα! Εύκολη συνταγή με φρέσκο βούτυρο και κόρν φλάουρ. Ιδανικά για τον καφέ.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Ingredients

Για τα μπισκότα:

  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο, τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού)
  • 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή (ή 1 σωληνάριο βανίλια σκόνη)
  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό (ή για όλες τις χρήσεις), προτιμότερο το μαλακό
  • 2 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά):

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestlé
  • 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο)

Instructions

Φροντίζω όλα τα υλικά μου να είναι οπωσδήποτε σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνουν νόστιμα, τραγανά και θεϊκά Μπισκότα Βουτύρου. Στο μπολ του μίξερ χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν κρέμα, δηλαδή για περίπου πέντε λεπτά. Μετά, προσθέτω την υγρή βανίλια και το αυγό. Χτυπάω καλά τα υλικά με το μίξερ να ενσωματωθεί τελείως το αυγό.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω πολύ καλά το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζω όλα τα στερεά υλικά. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι σταδιακά.

Δεν παραχτυπάω το μείγμα, γιατί αν δουλέψουμε πολύ το αλεύρι μέσα στη ζύμη, τα Μπισκότα Βουτύρου αντί να γίνουν αφράτα, θα γίνουν σκληρά. Εγώ το αλεύρι το προσθέτω λίγο λίγο με ένα κουτάλι της σούπας και το ανακατεύω με το χέρι μου ακριβώς για να μην παραχτυπηθεί και σφίξει το ζυμάρι μας.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε μία λαμαρίνα. Βάζω τη ζύμη μας σε ένα κορνέ με μύτη που δημιουργεί τις αυλακώσεις και φτιάχνω τα μπισκότα μας σε ό,τι σχέδιο μας αρέσει.

Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και ψήνω για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες περιμετρικά. Γενικά, αυτά τα μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν, τα αφήνω να σταθούν 5 λεπτά. Μετά, με προσοχή τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Τα σερβίρουμε σκέτα ή τα διακοσμούμε με σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί με λίγες σταγόνες σπορέλαιου. Για αυτή τη δόση χρειάστηκα 200 γραμμάρια κουβερτούρα Nestlé και ένα κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο. Αν δεν έχετε σπορέλαιο, βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Τώρα, ή τα βουτάμε μέσα στη σοκολάτα ή με ένα κουταλάκι του γλυκού τα περιχύνουμε. Αν δεν έχουμε κορνέ, κάνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε με τα χέρια μας ή με κούπ πατ.

Τέλος, αφού κρυώσουν καλά τα ψημένα μπισκότα, τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν φρέσκα και τραγανά και να μην τραβήξουν υγρασία, γιατί θα μαλακώσουν.

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Οι δημιουργίες της Τώνιας

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Τέλεια Μπισκότα Βουτύρου

Θερμοκρασία Υλικών: Αυτός είναι ο κανόνας: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να αφρατέψει τέλεια το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Μην Παραζυμώσετε: Το υπερβολικό ζύμωμα ή το χτύπημα της ζύμης όταν μπει το αλεύρι, κάνει τα μπισκότα σκληρά, οπότε ανακατέψτε απαλά με το χέρι στο τέλος.

Κόρν Φλάουρ: Το κόρν φλάουρ είναι το μυστικό για την επιπλέον απαλότητα, επειδή βοηθάει τα μπισκότα να λιώνουν στο στόμα.

Βούτυρο Κερκύρας: Η χρήση φρέσκου βουτύρου τύπου Κερκύρας δίνει το τέλειο άρωμα και γεύση, άρα είναι η καλύτερη επιλογή.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: