Τα Μπισκότα με Ξηρούς Καρπούς και Αποξηραμένα Φρούτα είναι ένα αγαπημένο γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή του μπισκότου με τη γλύκα των φρούτων και την πλούσια γεύση των ξηρών καρπών. Είναι ιδανικά για να τα προσφέρετε στους αγαπημένους σας ή να τα απολαύσετε με τον καφέ σας. Ας τα φτιάξουμε μαζί!

Υλικά

4 πολύ μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι Ζάχαρη, λευκή (200g)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (180g)
170 gr βούτυρο
Εκχύλισμα 1 κουταλιού της σούπας Βανίλια
1 λεμόνι (χυμός & ξύσμα)
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντε (12g)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος (4g)
4½ – 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (540-600g)
1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες (150g)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αποξηραμένα φρούτα (σύκα, σταφίδες, χουρμάδες) (150g)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, λευκή και μαύρη ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το βούτυρο ενώ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε την βανίλια, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα) και χτυπάμε πάλι.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπεικιν, και την σόδα και αρχίζουμε να το προσθέτουμε στο μείγμα κουταλιά κουταλιά ενώ χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλεύρι εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό και δε μπορούμε να το χειριστούμε.

Αλευρώνουμε το ταψί μας σε δυο λωρίδες και φτιάχνουμε δυο μακρόστενα ρολά με την ζύμη μας.

Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Κόβουμε τα μπισκότα μας με ένα μαχαίρι και τα ξανατοποθετούμε στο ταψί ξαπλωμένα.


Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά και ετοιμάζουμε μετα και την υπόλοιπη ζύμη και επαναλαμβάνουμε τα ίδια.

Tips για τα Τέλεια Μπισκότα με Ξηρούς Καρπούς και Αποξηραμένα Φρούτα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μπισκότα με Ξηρούς Καρπούς και Αποξηραμένα Φρούτα σας τέλεια. Φροντίστε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς λιωμένο, για να ενσωματωθεί καλύτερα στο μείγμα. Μην παραλείψετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, γιατί δίνουν ένα υπέροχο άρωμα και εξισορροπούν τη γλύκα. Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα σε φέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια. Για τα αποξηραμένα φρούτα, επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο – το μείγμα δίνει πιο πλούσια γεύση. Είναι πολύ σημαντικό το δεύτερο ψήσιμο, γιατί εκεί αποκτούν την τραγανή τους υφή.

Καλή Επιτυχία