Ρολάκια με κρέμα και σταφίδες

Φτιάξτε την κρέμα από πριν και αφήστε την να κρυώσει! Τα ρολακια με την τρυφερή κρέμα βγαίνουν πολύ νόστιμα 🥰

Φτιάξαμε περίπου 25 μέτρια ρολακια🥰

Υλικά

📌 Χλιαρό γάλα – 350ml
📌 Ζάχαρη – 100γρ.
📌 Μαγιά – 8 g
📌 Αυγό – 1 τεμ.
📌 Αλεύρι – 550 g
📌 Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
📌 Βούτυρο – 80 γρ.

Κρέμα:
📌 Γάλα 270 ml
📌 Ζάχαρη 100γρ.
📌 αυγά 2 τεμάχια
📌 κορν φλαουερ 30 γρ.
📌 βανιλλίνη

Για τις σταφίδες: 130gr σταφίδες που τις μουλιάζουμε σε μία κουπα με νερό και λίγο κονίακ ή ρούμι για μία ώρα και μετά τις στραγγίζουμε καλά

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και τα 100gr αλεύρι , ώστε να πετύχουμε ένα πυχτό χυλό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν φουσκώσει προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι.

Βάζουμε το μίξερ να δουλεύει σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να μαζεύτει στον γάντζο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο ( όχι καυτό)
και αφήνουμε να απορροφηθεί.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μία πετσέτα όπως είναι μέσα στον κάδο και το τοποθετούμε σε ζεστό μερος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μας.

Ετοιμάζουμε την κρέμα
Ανατατέβουμε όλα τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα και μετά την βάζουμε στην φωτιά ,συνεχίζονοντας να ανακατέβουμε μέχρι να πήξει.
Σκεπάζουμε την κρέμα μας με μία μεβράνη (να εφάπτεται) και την αφήνουμε να παγώσει.
Μουσκεύουμε τις σταφίδες και τις στραγγίζουμε.

Χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο και σε μία καθαρή επιφάνεια με λίγο αλεύρι ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με ένα πλάστη σε διάσταση 40 X 25 cm.
Όταν ανοίξουμε το φύλλο στρώνουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε .Πασπαλίζουμε και τις μισές σταφίδες.
Τυλίγουμε σε μορφή ρολού και κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 cm . Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλιτικό χαρτί.
Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και με το άλλο κομμάτι της ζύμης.
Ψήνουμε τα ρολάκια σε αέρα στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Πριν βάλουμε τα ρολάκια στον φούρνο τα αλοίφουμε με μείγμα από ένα κρόκο αυγού και λίγο γάλα. Τρώγονται ζεστά ή κρύα

ДОМАШНИЙ УГОЛОК

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολάκια στο φούρνο με λαχανικά και λουκάνικο

Για αυτή τη συνταγή χρειάζεστε:

Για ζύμη.
🔹️ 100 ml ζεστό γάλα
🔹️ 100 ml ζεστό γάλα
🔹️ 60 ml φυτικό λάδι
🔹️ 10 γραμμάρια μαγιάς γρήγορης
🔹️ 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
🔹️ μισό κουταλάκι του γλυκού 4 γραμμάρια αλάτι
🔹️ (3,5 φλιτζάνια) 420 γραμμάρια αλεύρι

Εσωτερική Γέμιση
🔹️ 120 γραμμάρια τυρί τσένταρ
🔹️ 1 κόκκινη πιπεριά 
🔹️ 2 πράσινες πιπεριές
🔹️ λουκάνικο ή ζαμπόν 
🔹️ ελιές ψιλοκομμένες

Για απο πάνω
🔹️ (1 κουταλάκι του γλυκού) 4 ml ελαιόλαδο
🔹️ 2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

Σ ενα μπολ ρίχνουμε το γάλα , νερό, λάδι, μαγιά, ζαχαρη,αλατι και ανακατευουμε.
Προσθέτουμε το αλευρι να παρει συνοχη ζύμης και ζυμωνουμε με το χερι μέχρι να παρουμε μια μαλακη μη κολλωδη ζυμη.
Σκεπαζουμε και αφήνουμε για 45 λεπτα
Ψιλοκοβουμε λαχανικα και το λουκάνικο.
Βγαζουμε την ζύμη στον παγκο μας και την χωριζουμε σε 2 κομμάτια.
Ανοιγουμε το πρωτο λίγο με τα χερια μας και μετα με τον πλαστη σε 40χ40 εκ

Ριχνουμε απο πάνω το τυρί, λουκάνικο, λαχανικά, ελιές και το τυρι τσενταρ πάλι.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε φέτες 4-5 εκ πλάτος.
Βαζουμε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα αφου τις πατήσουμε λίγο με το χερι να ισιώσουν.
Σκεπαζουμε το ταψί για 15 λεπτά και συνεχίζουμε το ίδιο και με το δευτερο κομμάτι.
Χτυπαμε τα αυγά με λίγο λάδι και αλλοιφουμε τα πιτάκια.
Βάζουμε για 15 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς
Βγαζουμε και ειναι ετοιμααααααα

Καλη όρεξη

Προηγούμενο άρθροΑρωματικά κουλουράκια με μέλι και σουσάμι
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια γεμιστά με σοκολάτα