Αυτή η συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου στην φρίτεζα αέρος είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα ή δείπνο. Τα μπιφτέκια είναι γεμάτα με γεύση και υγρασία, χάρη στον κιμά κοτόπουλου, τυρί, τα λαχανικά και τα καρυκεύματα.

Υλικά:

500 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
1 μεγάλο αβγό
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψωμί ολικής αλέσεως τριμμένο σε ψίχουλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια κοτόπουλου.
Πλάθετε 4 ίσα μπιφτέκια από το μείγμα.
Προθερμάνετε το air fryer στους 180°C.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στο καλάθι του air fryer και ψήστε για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.
Αφήστε τα μπιφτέκια να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Συμβουλές:

Αν θέλετε τα μπιφτέκια σας πιο πικάντικα, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι καγιέν.
Μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με μια ποικιλία από σάλτσες, όπως τζατζίκι, κέτσαπ ή μαγιονέζα.
Για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπιφτέκια με ρύζι, πατάτες ή μια σαλάτα.
Καλή όρεξη!

H φωτό είναι της κας Litsa Mplatsiou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες φούρνου με τυρί

ένα πολύ καλό συνοδευτικό 😋😋😋.

Συστατικά:

για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες
2 μικρά χρυσά κρεμμύδια
200 γραμμάρια ντοματίνια
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
50 γρ βούτυρο
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για γεύση.
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, μισά τα ντοματίνια, τη ρίγανη, αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και ψήστε τα για περίπου 45 λεπτά στους 200 °, ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν οι πατάτες είναι καλά ψημένες. Τα βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το κομμάτια βούτυρο. Βάζουμε ξανά στο φούρνο μέχρι να διαλυθεί τελείως η μοτσαρέλα.

Σερβίρετε αμέσως τις πατάτες

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο με κουρκουμά και λευκή σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΔροσερή Κρέμα με Ζελέ, μια Καλοκαιρινή Απόλαυση