Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με μπάμιες (Κόλαση !!!!) | Κοτόπουλο βραστό και μετά στο Φούρνο

Κοτόπουλο με πατάτες στη σακούλα

Υλικά:

Πατάτες – 700 γρ. (5-6 τεμάχια)
Κοτόπουλο – 500g. (κοτόπουλο σε κομμάτια)
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Καρότα – 1 τεμ.
Σκόρδο – 2 σκελίδες λιωμένο.
Φυτικό λάδι –2-3 κουταλιές της σούπας.
Αλάτι – 1/2 κουτ.
1κγ- τζιντζερ
Μείγμα μπαχαρικών για πατάτες – 1/3 κουταλάκι του γλυκού.
Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο – 1/2 κουτ.
Πιπέρι μαύρο – για γεύση
Κουρκούμα – για την γεύση
Γλυκιά Πάπρικα – για την γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, καρότα σε ροδέλες, κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα, και τα βάζουμε όλα σε  ένα μπολ.
Καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι, μείγμα μπαχαρικών για πατάτες, τζιντζερ και ανακατευουμε να πάει παντού.
Σε ένα άλλο μπολ καρυκεύουμε το κοτόπουλο με  σκόρδο, πάπρικα, κουρκουμά, μείγμα μπαχαρικών για κοτάπουλο και 1 κουταλ ελαιόλαδο, τα τρίβουμε πάνω στο κοτόπουλο, και το βάζουμε στο ψυγείο για 15′-30′.
Σε μια σακούλα φούρνου βάζουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο και ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές λάδι.


Κλείνουμε τη σακούλα, την τρυπάμε σε 2-3 σημεία, την τοποθετούμε σε κάποιο σκεύος (καλύτερα πυρέξ) και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C.
Θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες για να ψηθεί καλά το κρέας. Θα πρέπει σχεδόν να φεύγει από το κόκκαλο.
Αν δεν έχει κοκκινίσει σ’ αυτό το διάστημα, ενώ είναι ψημένο, μπορείτε να σκίσετε τη σακούλα και να το αφήσετε 10′ ακόμα.

Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο με μπάμιες (Κόλαση !!!!) | Κοτόπουλο βραστό και μετά στο Φούρνο

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες γεμιστοί με τυρί
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Ογκρατέν