Μπιφτέκια Φούρνου με Λαχανικά είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Τα λαχανικά (πατάτα και κολοκυθάκι) χαρίζουν απίστευτη υγρασία και τα κάνουν τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τον κιμά και τα λαχανικά:

  • Κιμάς: 1.2 κιλά
  • Πατάτα: 1 μεγάλη (τριμμένη)
  • Κολοκυθάκι: 1 (τριμμένο)

Για το μείγμα:

  • Αυγά: 2
  • Γιαούρτι: 1 κουταλιά της σούπας
  • Σόδα: μια πρέζα

Για τη γεύση:

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχαρικά για γεύση (π.χ. ρίγανη, δυόσμος)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας το μείγμα για τα Μπιφτέκια Φούρνου με Λαχανικά.

Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα προϊόντα (την τριμμένη πατάτα, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα αυγά, το γιαούρτι, τη σόδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά).

Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 40 λεπτά περίπου. Αυτό είναι σημαντικό για να σφίξει και να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματά του.

Στη συνέχεια, αλείφετε τα χέρια σας με λίγο λάδι, πλάθετε το μείγμα σε μέτρια Μπιφτέκια και τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά 1 φορά στο μέσον του ψησίματος. Τα ψήνετε για 25-35 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά, ανάλογα με το πάχος που τα πλάσατε.

Τα σερβίρετε ζεστά με συνοδευτικό επιλογής σας και… καλή σας όρεξη!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25-35 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35-45 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 40 λεπτά (για την αναμονή στο ψυγείο).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα μπιφτέκια, μουλιάστε λίγο ψωμί σε γάλα και προσθέστε το στο μείγμα, αντικαθιστώντας τη σόδα. Δείτε κι άλλες συνταγές με κιμά.

Μην παραλείψετε να τρίψετε την πατάτα και το κολοκυθάκι, καθώς αυτά τα λαχανικά είναι το μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια. Δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο κρεμμύδι. Δείτε κι άλλες συνταγές για κυρίως πιάτα.

Για πιο πλούσια γεύση, αντικαταστήστε τον μοσχαρίσιο κιμά με μισό-μισό μοσχαρίσιο και χοιρινό. Τα **Μπιφτέκια Φούρνου με Λαχανικά** γίνονται πιο νόστιμα με τη σωστή αναλογία λίπους. Δείτε ιδέες για μαγειρευτά φαγητά.