Σήμερα θα σας δείξω τη συνταγή της κας Βασιλικής Παπαδοπούλου για τα μπιφτέκια με πατάτες κοκκινιστές στο φούρνο, ένα πιάτο που φτιάχνουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι στην οικογένεια. Είναι ένα κλασικό και αγαπημένο φαγητό που συνδυάζει την αφράτη υφή του κιμά με τις ζουμερές πατάτες, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων. Πάμε να ξεκινήσουμε!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο
Ανακαλύψτε την πιο νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση, δημιουργήστε ένα ζουμερό και αφράτο πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Ingredients
- Για να φτιάξεις τα μπιφτέκια και τις πατάτες, θα χρειαστείς:
Για τα μπιφτέκια:
- 1 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 ντομάτα, τριμμένη (προαιρετικά)
- Λίγη ψίχα από χθεσινό ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 2-3 αυγά
- Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο λάδι
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Για τις πατάτες:
- Πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι και ρίγανη
- Λίγη τριμμένη ντομάτα ή πελτές ντομάτας διαλυμένος σε λίγο νερό
Instructions
Προετοιμασία των Μπιφτεκιών
Αρχικά, ανακατεύω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο μπωλ. Στη συνέχεια, προσθέτω τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, την ψίχα του ψωμιού και το τριμμένο σκόρδο. Επίσης, βάζω την τριμμένη ντομάτα αν επιλέξω να τη χρησιμοποιήσω. Μετά από αυτό, προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη ρίγανη για άρωμα.
Έπειτα, χρησιμοποιώ το λάδι και τον χυμό λεμονιού που θα κάνουν τα μπιφτέκια πιο αφράτα. Τέλος, σπάω τα αυγά και τα προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω όλα τα υλικά καλά με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν τέλεια.
Προετοιμασία των Πατατών
Παράλληλα, κόβω τις πατάτες σε φέτες μέτριου πάχους. Στη συνέχεια, τις τοποθετώ σε ένα ταψί και προσθέτω το φλυτζάνι λάδι, αλάτι, ρίγανη και την τριμμένη ντομάτα ή το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύω καλά τις πατάτες ώστε να καλυφθούν με όλα τα υλικά.
Σχηματισμός και Ψήσιμο
Μόλις το μείγμα των μπιφτεκιών είναι έτοιμο, πλάθω τα μπιφτέκια με τα χέρια μου δίνοντάς τους το επιθυμητό σχήμα. Αμέσως μετά, τα αραδιάζω πάνω από τις πατάτες που έχω ήδη τοποθετήσει στο ταψί. Τότε, προθερμαίνω το φούρνο και βάζω το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Η Συνταγή είναι της κας Βασιλικής Παπαδοπούλου
Χρήσιμα Tips
- Για πιο αφράτα μπιφτέκια, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά πριν το πλάσιμο
- Διαβρέξτε ελαφρά τα χέρια σας με νερό κατά το πλάσιμο για να μην κολλάει το μείγμα
- Κόψτε τις πατάτες σε ομοιόμορφες φέτες για ομοιόμορφο ψήσιμο
- Μη γεμίζετε υπερβολικά το ταψί για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα
- Ελέγχετε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέστε νερό αν χρειάζεται









