Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτά τα μπιφτέκια με το ρυζάκι στο φούρνο είναι από τα αγαπημένα μου, ειδικά όταν θέλω ένα πλήρες γεύμα χωρίς να στέκομαι πάνω από την κατσαρόλα. Τα φτιάχνω συχνά γιατί αρέσουν σε όλους, και το άρωμα του δυόσμου και των μπαχαρικών μοσχοβολάει όλο το σπίτι!
Μπιφτέκια με ρύζι στον Φούρνο

Λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια κιμά κοτόπουλου με αρωματικό ρυζάκι, όλα ψημένα μαζί στον φούρνο. Εύκολη και χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
25 minutes
Additional Time
1 hour
Total Time
1 hour 45 minutes
Ingredients
Για τα μπιφτέκια:
- 600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχαρίσιο, ή ό,τι σας αρέσει)
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 4 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένες σε νερό και καλά στραγγισμένες
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι (μια πρέζα από το καθένα)
- Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας)
Για το ρυζάκι:
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (εγώ κόβω από τις γλάστρες μου!)
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ξερό δυόσμο για πασπάλισμα (στο τέλος)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Για τα Μπιφτέκια:
Ζυμώνουμε κιμά ανάμεικτο με τριμμένο κρεμμύδι, αυγό, μουλιασμένες και στραγγισμένες φέτες ψωμιού του τοστ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα. - Για το Ρύζι:
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια με φρέσκο δυόσμο. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε νερό. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε ρύζι για πιλάφι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα ταψί. - Συναρμολόγηση & Ψήσιμο:
Πλάθουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια και τα περνάμε από τοστιέρα (ανοιχτή) για να θωρακιστούν και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετούμε και αυτά στο ταψί με το ρύζι. Πασπαλίζουμε με ξερό δυόσμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αέρα) για 20-25 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα μπιφτέκια μία φορά ενδιαμέσως.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Notes
Tips από εμένα:
- Για τον κιμά: Αν θέλετε τα μπιφτέκια ακόμα πιο αφράτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη ντομάτα ή μια κουταλιά σούπας μουστάρδα στο μείγμα.
- Για το ρύζι: Αντί για φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο, μπορείτε να βάλετε άλλα μυρωδικά που σας αρέσουν, όπως μαϊντανό ή άνηθο.
- Θωράκισμα μπιφτεκιών: Το πέρασμα από τοστιέρα ή το γρήγορο σοτάρισμα βοηθάει τα μπιφτέκια να μην στεγνώσουν στον φούρνο και να κρατήσουν τα ζουμιά τους.