Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Το Μπριάμ λαχανικών είναι ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά! Είναι τόσο χορταστικό, γεμάτο φρέσκες γεύσεις και μυρωδιές, που πραγματικά το απολαμβάνω κάθε φορά. Αν ψάχνετε ένα εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι, αυτό το Μπριάμ λαχανικών είναι ό,τι πρέπει.

Μπριάμ Λαχανικών

Ταψί με πολύχρωμο Μπριάμ λαχανικών, με ψημένα κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, πατάτες και ντομάτες.

Φτιάξτε ένα λαχταριστό Μπριάμ Λαχανικών με φρέσκα υλικά και πλούσια γεύση. Εύκολο και υγιεινό, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Ανακαλύψτε τη συνταγή!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο Μπριάμ λαχανικών, θα χρειαστούμε τα εξής:

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε φέτες
  • 2-3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 5-6 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 3 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο (αρκετό για το σοτάρισμα)
  • Αλάτι (ανάλογα με το γούστο σας)
  • Πιπέρι (μαύρο, όσο σας αρέσει)
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος (μπόλικος!)
  • Προαιρετικά- Τυρί φέτα, για το σερβίρισμα

Instructions

  1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης. Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς, τα ρίχνουμε στο ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε για το μαγείρεμα.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε πατάτες, μελιτζάνες φλάσκες και κολοκυθάκια, όλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Αφού πάρουν χρώμα, τα προσθέτουμε κι αυτά στο ταψί, μαζί με ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
  4. Μετά το αρχικό ψήσιμο, ελέγχουμε αν τα λαχανικά και οι πατάτες έχουν μαλακώσει. Αν χρειάζεται, ψήνουμε λίγο ακόμη, αυτή τη φορά ξεσκέπαστο το φαγητό, ώστε να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  5. Για όσους το επιθυμούν, μπορούν να προσθέσουν τριμμένο τυρί φέτα από πάνω λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.

Η Συνταγή είναι της κας Anna Matzouranna

Notes

Τιπς για το τέλειο Μπριάμ Λαχανικών

Για να γίνει το Μπριάμ λαχανικών σας ακόμα πιο νόστιμο και να σας βγει τέλειο, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Λαχανικά: Μην φοβάστε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως καρότα σε ροδέλες ή πράσινες πιπεριές.

Σοτάρισμα: Το ελαφρύ σοτάρισμα των λαχανικών πριν το ψήσιμο είναι σημαντικό, γιατί τους δίνει μια πιο βαθιά γεύση και τα βοηθάει να μην "λασπώσουν" στο ψήσιμο.

Ντομάτες: Χρησιμοποιήστε ώριμες, φρέσκες ντομάτες. Θα δώσουν απίστευτη γεύση και άρωμα στο Μπριάμ. Αν δεν έχετε φρέσκες, μια καλή κονκασέ ντομάτα είναι επίσης μια επιλογή.

Φέτα: Το τυρί φέτα από πάνω είναι μια τέλεια προσθήκη για όσους αγαπούν τις αλμυρές γεύσεις. Βάλτε το στα τελευταία 5-10 λεπτά του ψησίματος για να λιώσει και να πάρει χρώμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή