Αν υπάρχει ένα γλυκό που φέρνει στο νου τα ελληνικά νησιά και την παράδοση, αυτό είναι τα μυζηθροπιτάκια με μέλι! Είναι τόσο αφράτα και αρωματικά, που θα σας ταξιδέψουν με την πρώτη μπουκιά. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Υλικά
Για τη ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-1 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ποτό μαστίχας ή πρέζα αλεσμένης μαστίχας
Πρέζα κανέλας
Τσίμπημα ξύσμα λεμονιού (1/4 κουταλάκι του γλυκού)
Γεμιση
1 kg μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ποτό μαστίχας ή πρέζα αλεσμένης μαστίχας
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση της Συνταγής για Μυζηθροπιτάκια με Μέλι
Συνδυάστε το μείγμα μυζήθρας και αφήστε το στο ψυγείο ενώ φτιάχνετε τη ζύμη.
Για τη ζύμη, κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού. Ζυμώστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μίξερ ή με το χέρι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίξτε τη ζύμη λεπτή, πασπαλίζοντας αλεύρι πάνω της και ανοίγοντας συνεχώς.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ανθότυρο συμπληρώνοντας σειρές όπως θα κάνατε για ραβιολια.
Διπλώστε το πάνω στρώμα της ζύμης για να καλύψετε τις άκρες. Πιέστε προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας γύρω από κάθε κομμάτι.
Κόψτε κάθε τετράγωνο με έναν τροχό ζαχαροπλαστικής. Πιεστε τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανοίγματα ή κενά. Αφήστε τα κομμάτια στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε φυτικό λάδι. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε 2-3 κομμάτια τη φορά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ροδίσει, αφαιρέστε τα μυζηθροπιτάκια και τοποθετήστε το σε μια χαρτοπετσέτα. Προσθέστε στο πιάτο σας και περιχύστε το θυμαρίσιο μέλι και την κανέλα. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Μυζηθροπιτάκια με Μέλι
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα μυζηθροπιτάκια με μέλι σας ακόμα πιο νόστιμα. Για πιο έντονο άρωμα μαστίχας, μπορείτε να την κοπανίσετε στο γουδί με λίγη ζάχαρη πριν την προσθέσετε. Αν η μυζήθρα σας είναι πολύ υγρή, μπορείτε να την στραγγίξετε λίγο σε ένα σουρωτήρι πριν τη χρησιμοποιήσετε. Για πιο τραγανή ζύμη, βεβαιωθείτε ότι την έχετε ανοίξει πολύ λεπτή. Μπορείτε να σερβίρετε τα μυζηθροπιτάκια και με λίγο παγωτό βανίλια ή κανέλα για μια πιο ιδιαίτερη απόλαυση.
Καλη Απόλαυση!!














