Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

 Είναι από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά και ταυτόχρονα από τα πιο εύκολα, ιδανικό για τις ζεστές μέρες που δεν θέλουμε να ανάψουμε φούρνο! Λίγα υλικά, καθόλου ψήσιμο και το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό, σοκολατένιο γλυκό που αρέσει σε όλους. Εγώ το φτιάχνω συνέχεια όταν θέλω κάτι γρήγορο και νόστιμο.

Μωσαϊκό

Ένα κομμάτι μωσαϊκό (κορμός σοκολάτας) με εμφανή κομματάκια μπισκότου, πασπαλισμένο με τριμμένο μπισκότο.

Εύκολο και γρήγορο μωσαϊκό (κορμός σοκολάτας) χωρίς ψήσιμο, με μπισκότα, κακάο και κονιάκ. Ιδανικό γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες!

Prep Time 15 minutes
Additional Time 8 hours
Total Time 8 hours 15 minutes

Ingredients

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (περίπου 250 γρ.)
  • 1 πακέτο μαργαρίνη (περίπου 250 γρ.), που να την έχετε βγάλει από το ψυγείο να έχει μαλακώσει καλά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ (περίπου 50 ml)
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
  • Τριμμένο μπισκότο
  • Ξύσμα σοκολάτας
  • Τρούφα σοκολάτας
  • Κομματάκια ξηρών καρπών

Instructions

    ┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊


    Προετοιμάζω τα μπισκότα:

    Σε μια μεγάλη λεκάνη, σπάω τα μπισκότα πτι μπερ σε μέτρια κομμάτια. Δεν θέλω να γίνουν σκόνη, αλλά ούτε και πολύ μεγάλα κομμάτια.
    Φτιάχνω το μείγμα σοκολάτας:

    Σε ένα άλλο μπολ, βάζω τη μαλακωμένη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και το κακάο. Τα χτυπάω όλα μαζί με ένα μίξερ χειρός (ή και με ένα πιρούνι αν είναι πολύ μαλακή η μαργαρίνη) μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα, σαν κρέμα σοκολάτας.
    Ενώνω τα υλικά:

    Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύω πολύ καλά με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα.
    Σχηματίζω τον κορμό:

    Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα (ή ένα τάπερ) και τη στρώνω με μεμβράνη τροφίμων, αφήνοντας να περισσεύει από τα πλαϊνά για να μπορώ να την κλείσω. Αδειάζω μέσα το μείγμα και το πιέζω καλά με ένα κουτάλι ή τα χέρια μου για να πάρει το σχήμα της φόρμας και να μην έχει κενά.
    Γαρνίρω (προαιρετικά):

    Αν θέλω, πασπαλίζω από πάνω με τριμμένο μπισκότο, ξύσμα σοκολάτας, τρούφα ή ό,τι άλλο μου αρέσει.

    Ψυγείο: Καλύπτω τη φόρμα με τη μεμβράνη που περίσσεψε (ή με το καπάκι του τάπερ) και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, για να σφίξει καλά και να κόβεται εύκολα.
    Μόλις σφίξει, το βγάζω από τη φόρμα, αφαιρώ τη μεμβράνη και το κόβω σε φέτες. Καλή σας απόλαυση!

    Η Συνταγή είναι της κας Λεμονια Αυγουστιδου

Notes

Tips από εμένα:

  • Μαργαρίνη: Είναι πολύ σημαντικό η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και πολύ μαλακή για να ενωθεί εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κονιάκ: Το κονιάκ δίνει ένα υπέροχο άρωμα. Αν δεν θέλετε αλκοόλ, μπορείτε να βάλετε λίγο γάλα ή χυμό πορτοκαλιού.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα κομματάκια καρυδιών, αμύγδαλων, σταφίδες ή και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα γεύση.

Μην ξεχάσετε

Πώς σας φάνηκε η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή