Το Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και καρύδια είναι μία από τις καλύτερες συνταγές για κέικ που έχω δοκιμάσει ποτέ, και πιστέψτε με, δεν θα καταλάβετε καθόλου ότι δεν έχει αυγά ή βούτυρο. Το άρωμα του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με τη σοκολάτα και τα καρύδια το κάνουν ακαταμάχητο. Εγώ το απολαμβάνω με τον απογευματινό μου καφέ και πραγματικά είναι ό,τι πρέπει!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Kέικ με Σοκολάτα και Καρύδια

Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστούμε:
Για το κέικ:
- 480 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 1 Βανίλια
- 300 γρ. Ζάχαρη
- 400 γρ. Χυμό πορτοκάλι (με 1/2 κ.γ. σόδα μέσα)
- 200 γρ. Σπορέλαιο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα Τριμμένα καρύδια
- 100 γρ. Δάκρυα μαύρης σοκολάτας
Για το γλάσο:
- 125 γρ. Κουβερτούρα
- 5 κ.σ. Καλαμποκέλαιο
- 5 κ.σ. Νερό
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο κέικ.
για το κέικ
Χτύπησα με τον αυγοδάρτη τον χυμό πορτοκαλιού (στον οποίο έχω ήδη προσθέσει τη σόδα), το λάδι, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μετά έριξα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ανακάτεψα καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος έριξα τα δάκρυα σοκολάτας και τα τρία τέταρτα της κούπας από τα καρύδια. Ανακάτεψα ξανά απαλά και άδειασα το μείγμα μου σε ένα λαδωμένο ταψί 35 εκατοστών. Έψησα στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά, αλλά ο χρόνος εξαρτάται πάντα από τον φούρνο.
για το γλάσο
Άφησα το γλυκό μου να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, έλιωσα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο και το νερό. Μόλις το γλάσο έγινε λείο και γυαλιστερό, το άπλωσα ομοιόμορφα πάνω στο κρύο κέικ και στόλισα με το υπόλοιπο καρύδι που είχα κρατήσει.
Η Συνταγή είναι της κας Olga Karagianni
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Νηστίσιμο κέικ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Χυμός και σόδα: Η σόδα στον χυμό πορτοκαλιού βοηθάει πολύ το κέικ να φουσκώσει και να γίνει αφράτο, αφού δεν χρησιμοποιούμε αυγά.
- Μπισκότα: Για να ενισχύσετε τη σοκολατένια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα τριμμένα νηστίσιμα μπισκότα στο μείγμα.
- Ανακάτεμα: Μην ανακατέψετε το μείγμα υπερβολικά, ειδικά αφού προσθέσετε το αλεύρι. Απλώς ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Ψήσιμο: Για να σιγουρευτείτε ότι το κέικ έχει ψηθεί, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.