Πάστα κωκ ταψιού!!!

Η Συνταγή αυτή είναι απο το MPAXARI & KANELA

Υλικά

4 μέτρια αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
3 κγ μπέικιν
2 κσ γάλα εβαπορέ
2 κσ ηλιέλαιο

Κρέμα
1500 ml φρέσκο γάλα
5 κσ κορν φλάουρ
4 κσ άνθος αραβοσίτου (τη βραστή κρέμα)
1 κούπα ζάχαρη
2 κσ βούτυρο

Σαντιγί
250 γρ κρέμα γάλακτος
3 κσ ζάχαρη άχνη

Γκαναζ
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα στο γλυκό μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρύο γάλα,τη ζάχαρη το κορν φλάουρ, το ανθός αραβοσίτου και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να δέσει.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι . Έχουμε βγάλει πολύ νωρίτερα τα αυγα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά να αφρατεψούν καλά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενα το μπέικιν και τις βανιλιες Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μέτριο ταψί 24×32 να ψηθεί για 14 λεπτά . Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει απλώνουμε την κρέμα πάνω απ το παντεσπάνι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη για λίγα λεπτά να γίνει σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω απ την κρέμα
Τέλος βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και απλώνουμε τη γκαναζ πάνω απ το γλυκό .
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά θα το κόψουμε.Το καλύτερο είναι την επόμενη μέρα.

Tips
Μπορούμε να ψήσουμε το παντεσπάνι και να ετοιμάσουμε αμέσως την κρέμα και να την ρίξουμε ζέστη πάνω στο κρύο παντεσπάνι. Μέχρι όμως να ρίξουμε τη σαντιγί θα σκεπάσουμε την κρέμα με διαφανές μεμβράνη για να μην πιάσει κρουστά. Το παντεσπάνι είναι πολύ πολύ αφράτο και δεν χρειάζεται να το σιροπιασουμε!!!!!
Καλή επιτυχία !!!

Η Συνταγή αυτή είναι απο το MPAXARI & KANELA

Προηγούμενο άρθροΠατάτες στην κατσαρόλα με κεφτέδες
Επόμενο άρθροΟι πιο αφράτοι Λουκουμάδες Παραλίας