Το κοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για όσους αγαπούν τη υγιεινή μαγειρική. Επιπλέον, αυτή η νόστιμη συνταγή συνδυάζει τέλεια την πρωτεΐνη του κοτόπουλου με τα θρεπτικά στοιχεία των λαχανικών. Παράλληλα, το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που ικανοποιεί όλη την οικογένεια. Τέλος, η χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες το καθιστά ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Kοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια στο Φούρνο
Μάθε πώς να φτιάχνεις μια υπέροχη, χαμηλών υδατανθράκων συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και κολοκυθάκια στο φούρνο. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και πρωτεΐνη, ιδανικό για όλη την οικογένεια!
Ingredients
- 500γρ μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 500γρ φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε ημισέληνα
- 1 κ.γ. ιταλικά μυρωδικά
- 1 κ.γ. μυρωδικά για κοτόπουλο
- 250γρ Ανθότυρο ή Φέτα
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 350γρ τριμμένη μοτσαρέλα
- 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο και βούτυρο για το τηγάνισμα
Instructions
Αρχικά, προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C. Έπειτα, αλείφω ελαφρά με ελαιόλαδο ένα πυρέξ 23x33 εκατοστών. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη μοτσαρέλα με τα ιταλικά μυρωδικά, τη ρικότα και τα χτυπημένα αυγά. Αφού τα ανακατέψω καλά, τα αφήνω στην άκρη.
Ακολούθως, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο με βούτυρο. Μόλις καυτερώσει, προσθέτω το κοτόπουλο και το σοτάρω μέχρι να πάρει χρώμα. Αμέσως μετά, το αφαιρώ από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Κατόπιν, τα αφαιρώ και προσθέτω τα μανιτάρια.
Μετά από λίγα λεπτά, επιστρέφω το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια στο τηγάνι. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν τέλεια. Αμέσως μετά, μεταφέρω το μίγμα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά. Τέλος, προσθέτω το μίγμα στο μπολ με τα τυριά και τα αυγά.
Τώρα ανακατεύω προσεκτικά όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια, απλώνω το μίγμα στο προετοιμασμένο πυρέξ. Επιπλέον, πατάω ελαφρά με τα χέρια μου για να φτιάξω μια ομοιόμορφη στρώση. Τέλος, πασπαλίζω από πάνω την παρμεζάνα.
Ψήνω το κοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια για περίπου 45 λεπτά. Όταν η επιφάνεια γίνει χρυσαφένια, το βγάζω από τον φούρνο. Αφήνω το φαγητό να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρω.
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Χρήσιμα Tips για την Παρασκευή
- Σιγουρευτείτε ότι έχετε στραγγίσει καλά τα λαχανικά πριν τα ανακατέψετε με τα τυριά.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές ή σπανάκι.
- Για πιο έντονη γεύση, μαρινάρετε το κοτόπουλο με λεμόνι και μυρωδικά για 30 λεπτά.
- Το φαγητό κρατάει στο ψυγείο για 3-4 μέρες και μπορεί να ζεσταθεί στον φούρνο.
- Για καλύτερη υφή, αφήστε το να “ξεκουραστεί” 10 λεπτά πριν το κόψετε.










