Η ομελέτα φούρνου με τυρί είναι η σωτηρία μου κάθε φορά που δεν έχω χρόνο για μαγείρεμα. Με μόλις τρία βασικά υλικά που έχω πάντα στο ψυγείο μου, δημιουργώ ένα υπέροχο πιάτο που αρέσει σε όλη την οικογένεια. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι τόσο οικονομική όσο και γρήγορη, γι’ αυτό την προτιμώ συχνά για το βραδινό μας γεύμα. Η απλότητά της δεν σημαίνει ότι θυσιάζουμε τη γεύση, αντίθετα το αποτέλεσμα είναι πάντα αφράτο και πεντανόστιμο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ομελέτα Φούρνου με Τυρί
Ετοιμάζω την πιο γρήγορη και οικονομική φουρνιστή ομελέτα με τυρί, μια συνταγή που χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά και λίγα λεπτά προετοιμασίας! Είναι ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα ή ένα πλούσιο πρωινό, που φτιάχνεται εύκολα στον φούρνο και είναι ιδανικό για τις μέρες που δεν έχουμε καθόλου χρόνο. Ακολουθήστε τη συνταγή μου και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!
Ingredients
- Αυγά - 6 τεμάχια
- Φρέσκο γάλα - 300 ml
- Τριμμένο κίτρινο τυρί - 100 γραμμάρια
- Βούτυρο - 20 γραμμάρια
- Αλάτι
Instructions
Αρχικά, προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 200 βαθμούς Κελσίου ώστε να είναι έτοιμος όταν χρειαστεί. Στη συνέχεια, παίρνω ένα μεγάλο μπολ και σπάω μέσα τα έξι αυγά. Προσθέτω το φρέσκο γάλα και μια πρέζα αλάτι, και αρχίζω να χτυπάω καλά με ένα σύρμα ή πηρούνι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά τέλεια. Θέλω να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς κομματάκια.
Μόλις το μείγμα των αυγών είναι έτοιμο, ρίχνω μέσα το τριμμένο κίτρινο τυρί. Ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα για να κατανεμηθεί το τυρί ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω γκούντα, έμενταλ ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί προτιμώ εκείνη τη στιγμή.
Έπειτα, παίρνω το ταψί ή το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσω για το ψήσιμο. Λιώνω το βούτυρο και αλείφω καλά όλη την επιφάνεια του ταψιού, φροντίζοντας να φτάσω και στις γωνίες ώστε η ομελέτα να μην κολλήσει. Αν δεν έχω βούτυρο, μπορώ να χρησιμοποιήσω λίγο λάδι.
Τώρα χύνω προσεκτικά το μείγμα με τα αυγά, το γάλα και το τυρί μέσα στο λαδωμένο ταψί. Προσέχω να το κατανείμω ομοιόμορφα. Τοποθετώ το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και το ψήνω για περίπου 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Παρακολουθώ τη διαδικασία ψησίματος, γιατί κάθε φούρνος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Όταν η ομελέτα φούρνου πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια και φουσκώσει ελαφρώς, είναι έτοιμη. Τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν την κόψω.
Τέλος, κόβω την ομελέτα σε μερίδες και τη σερβίρω ζεστή. Μπορώ να τη συνοδεύσω με μια φρέσκια σαλάτα ή ψωμί. Αυτή η συνταγή ομελέτας είναι ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Tips για την Τέλεια Ομελέτα φούρνου με τυρί
- Το τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κίτρινο τυρί σας αρέσει, όπως γκούντα, κασέρι ή ακόμα και τριμμένη γραβιέρα για πιο έντονη γεύση.
- Το σκεύος: Εάν η συνταγή αναφέρει 20 γραμμάρια βούτυρο στα υλικά και λάδι στην εκτέλεση, χρησιμοποιήστε είτε λάδι είτε το βούτυρο για να αλείψετε τη φόρμα. το σημαντικό είναι να μην κολλήσει το μείγμα.
- Προσθήκες: Εάν θέλετε να κάνετε την ομελέτα πιο πλούσια, μπορείτε να προσθέσετε λίγα κομμάτια ζαμπόν ή μπέικον στο μείγμα, πριν το ψήσετε.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










