Υλικά:
5-10 κεφάλια σκόρδο (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (λευκό ή κόκκινο, ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το βάζο
Φρέσκο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Λίγο λεμόνι (προαιρετικά, για πιο φρέσκια γεύση)
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και το βάζουμε να βράσει ρίχνουμε μέσα τα σκόρδα τα οποία τα έχουμε κάνει σε σκελίδες ,τα αφήνουμε για δύο λεπτά κλείνουμε το μάτι το βγάζουμε πάνω από το μάτι σκεπάζουμε, για 3 λεπτά στη συνέχεια σουρώνουμε καθαρίζουμε τις φλουδες διότι βγαίνουνε εύκολα τα βάζουμε μέσα στο multi ,με αλάτι ,ξύδι και λάδι τα χτυπάμε ξανανοίγουμε συμπληρώνουμε λίγο λάδι καθαρίζουμε τα τοιχώματα γύρω-γύρω και ξαναχτυπάμε ως που γίνεται κρέμα τοποθετούμε σε βάζο γυάλινο στρώνουμε σωστά την επιφάνεια και βάζουμε λαδάκι από πάνω το βάζουμε πάνω πάνω στο ψυγείο και διατηρείται για ένα χρόνο είναι πολύ ωραία επιλογή για σκορδομακαρονάδα για τζατζίκι ,για μελιτζανοσαλάτα, για σκορδαλιά για σκορδόψωμο, και πολλές άλλες χρήσεις
Καλή σας επιτυχία
Η συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri