Συστατικά:

Γιαούρτι – 300 ml
Σόδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – κατά βούληση
Αλεύρι – 350-400 γρ. (θα πρέπει να έχετε μια κολλώδη ζύμη)
Τυρί τριμμένο που λιώνει ωραία, όπως ένταμ ή γκούντα και μοτσαρέλα – όσο σας αρέσει

Προετοιμασία:

Προσθέστε σόδα και αλάτι στο γιαούρτι και ανακατέψτε. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε την κολλώδη ζύμη.
Λαδώστε τα χέρια σας και την επιφάνεια και χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη.
Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγω με τα χέρια μου σε ένα μικρό στρογγυλό πιτάκι. Βάζω στη μέση τριμμένο τυρί.
Κλείνω τη ζύμη σαν πουγκί, να μην βγει το τυρί, και μετά την πατάω απαλά να γίνει πάλι πιτάκι. Το ίδιο κάνω και με τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης.
Βάζω ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά (χωρίς λάδι). Ψήνω κάθε πιτούλα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ωραία και να λιώσει το τυρί μέσα. Βάζω και το καπάκι στο τηγάνι για να ψηθεί καλά και μέσα.
Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζω από το τηγάνι και τις αλείφω αμέσως με λίγο βούτυρο, όσο είναι ζεστές.
Έτοιμες για φάγωμα! Τρώγονται ζεστές είναι τέλειες!

ΠΗΓΗ:@cookwithsofi