Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μια πίτσα τόσο γρήγορα και εύκολα, που θα την έχετε έτοιμη πριν προλάβετε να πείτε “μαργαρίτα”! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο αλλά θέλετε κάτι νόστιμο και σπιτικό. Πάμε να την ετοιμάσουμε μαζί!

Υλικά

για τη ζύμη:

500 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

 για τη γέμιση (προαιρετικά):

Πιπεριά
Ντομάτες
Λουκάνικο (ό,τι σας αρέσει)
Ελιές
300 γρ. τριμμένο τυρί (ό,τι σας αρέσει)
Ρίγανη ή άλλα μυρωδικά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ωραία, εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με λαδόκολλα (χωρίς λάδι). Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Προσθέτουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα πιπεριές, ντομάτες, ελιές και λουκάνικο.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα την πίτσα με τριμμένο τυρί και, αν θέλουμε, λίγη ρίγανη ή άλλα μυρωδικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

ΠΗΓΗ