Τα Παξιμάδια Γλυκάνισου είναι η πιο αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή που έχω μάθει, διότι είναι γεμάτη αρώματα και η τέλεια συνοδεία για τον καφέ μου, άρα την φτιάχνω συχνά, γι’ αυτό τη μοιράζομαι μαζί σας. Επειδή περιέχει ούζο και σπαστό γλυκάνισο, δίνει μία υπέροχη, ελαφρώς πικάντικη γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα, καθώς η διπλή διαδικασία ψησίματος εξασφαλίζει ότι θα γίνουν τραγανά και νόστιμα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Παξιμάδια Γλυκάνισου

Παξιμάδια Γλυκάνισου

Φτιάξτε τα αυθεντικά Παξιμάδια Γλυκάνισου της Ελένης Νιώκα! Μία παραδοσιακή, πεντανόστιμη συνταγή με ούζο και σουσάμι, ιδανική για να τα βουτήξετε στον καφέ σας.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • 2 - αυγά
  • 1 ποτήρι - ζάχαρη
  • 1 δάχτυλο - βούτυρο ανάλατο (μαλακό)
  • 1 ποτήρι - φυστικέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ - ούζο
  • 6 φλιτζάνια - αλεύρι
  • 1 ποτήρι παρά ένα δάχτυλο - γάλα
  • 2,5 κουταλάκια - μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές - γλυκάνισος σπαστός
  • (για πασπάλισμα) - σουσάμι κοπανισμένο

Instructions

Πρώτο Βήμα: Η Ζύμη.

Κοπανάω (ανακατεύω) όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι μαζί, ώστε να φτιάξω μία ζύμη που να μην είναι σφιχτή. Προσέχω να ζυμώσω καλά, για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα ο γλυκάνισος και το ούζο, καθώς αυτά δίνουν το χαρακτηριστικό άρωμα στα Παξιμάδια Γλυκάνισου.

Δεύτερο Βήμα: Ρολάρισμα και Πρώτο Ψήσιμο.

Φτιάχνω δύο ρολά από τη ζύμη και βάζω σε έναν δίσκο το σουσάμι. Ρολάρω τα ρολά πάνω στο σουσάμι, ώστε να πάει παντού και να κολλήσει καλά. Τα βάζω στο ταψί του φούρνου. Κόβω φέτες στα ρολά, αλλά όχι μέχρι κάτω (για να είναι ευκολότερο μετά το κόψιμο). Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Τρίτο Βήμα: Το Παξιμάδιασμα (Δεύτερο Ψήσιμο).

Όταν κρυώσουν τα ρολά, τα κόβω σε κομμάτια στο ταψί – επειδή τα είχα κόψει ελαφρώς πριν το πρώτο ψήσιμο, τώρα είναι πιο εύκολο – και τα βάζω πάλι στον φούρνο, για να γίνουν παξιμάδια. Ψήνω στους 140 βαθμούς για 20 λεπτά. Στα 10 λεπτά, τα γυρίζω από την άλλη πλευρά, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Η Εκτέλεση είναι της κας Φωτεινη Δημητριου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Παξιμάδια Γλυκάνισου

Κοπή Ρολών: Η πρώτη κοπή πριν το ψήσιμο χρησιμεύει ως οδηγός και βοηθάει να μην σπάσουν τα παξιμάδια όταν κρυώσουν και τα κόψω.

Μπέικιν Πάουντερ: Η ακριβής ποσότητα μπέικιν βοηθάει τη ζύμη να φουσκώσει όσο πρέπει, άρα είναι σημαντικό να μην την παραλείψω.

Άρωμα: Το ούζο δίνει το ιδιαίτερο άρωμα, αλλά μπορώ να το αντικαταστήσω με ρακή ή άλλο δυνατό ποτό, αν και το ούζο είναι η κλασική επιλογή.

Αποθήκευση: Τα παξιμάδια διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό, αρκεί να τα αποθηκεύσω σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: