Τυρόψωμο ❤️

Τι γίνεται με τη μυρωδιά στην κουζίνα, απλά δεν έχω λόγια

Υλικά

11 γραμμάρια ξερή μαγιά
300 ml ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κιλο αλευρι
2 αυγα
200 γρ γιαουρτι
1 κουταλια της γλυκου αλάτι
20 γρ λάδι
βούτυρο και λάδι
300 γρ τριμμένο τυρί
1 κρόκο αυγού
σουσάμι

Εκτέλεση

Ετοίμασα τη ζύμη από 11 γραμμάρια ξερή μαγιά, την ανακάτεψα με 300 ml ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινισα αλευρι, προσθεσα αυγα, γιαουρτι, αλάτι, λάδι.
Πρόσθεσα τη μαγιά στο αλεύρι και ζύμωσα μια μαλακή ζύμη.
Το αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Μετά το χώρισα σε έξι ίσα μέρη.
Ανοιξα το καθένα σε ένα ορθογώνιο. Τα έστρωσα το ένα πάνω στο άλλο με ένα μείγμα από βούτυρο και λάδι και ενδιάμεσα τριμμένο τυρί.
Τελικά χώρισα σε τέσσερα λωρίδες. Το καθένα από αυτά τα έστριψα και τα έβαλα σε ταψί με χαρτί ψησίματος.


Το αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου.
Έπειτα άλειψα με κρόκο αυγού, πασπαλίσαμε με σουσάμι και έβαλα μερικά κομμάτια βούτυρο.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει. Έγινε εξαιρετικά νόστιμο με τραγανή κρούστα, απαλό και αφράτο εσωτερικά

️Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ και στην υγεία σας

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μακαρόνια.
Επόμενο άρθροΠίτσα 4 τυριά