Η συνταγή για Παξιμάδια Γλυκάνισου είναι ένας αρωματικός θησαυρός, επειδή συνδυάζει την ελληνική παράδοση με το άρωμα του πορτοκαλιού και του κοπανισμένου γλυκάνισου, προσφέροντας ένα πεντανόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα. Εγώ τα φτιάχνω με καστανή ζάχαρη και αμύγδαλο για έξτρα νοστιμιά, ενώ το ψήσιμο σε δύο στάδια εξασφαλίζει την τέλεια υφή. Είναι η ιδανική συντροφιά για τον καφέ σας ή ως ένα υγιεινό γλυκό σνακ για όλη την ημέρα!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Παξιμάδια Γλυκάνισου
Ετοιμάζω τα αγαπημένα μου Παξιμάδια Γλυκάνισου, με μια αναβαθμισμένη συνταγή που συνδυάζει πορτοκάλι, καστανή ζάχαρη και αμύγδαλο. Είναι πεντανόστιμα και γίνονται σε δύο φάσεις ψησίματος, καθώς αυτό τα κάνει τραγανά και αρωματικά. Η προσθήκη κακάο δίνει μια όμορφη διχρωμία. Δείτε πώς να τα φτιάξετε και εσείς!
Ingredients
- Υγρό μείγμα: 1 μέτριο ποτήρι του νερού ηλιέλαιο και ελαιόλαδο (220-230 ml).
- Ζάχαρη: Το ίδιο ποτήρι καστανή ζάχαρη (200-180 γρ.), ένα δάχτυλο πιο κάτω από το στόμιο του ποτηριού.
- Πορτοκάλι: Το ίδιο ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 2 πορτοκάλια. Μέσα στον χυμό ανακατεύω περίπου 1 κοφτό κουταλάκι σόδα.
- Ξηροί Καρποί: Το ίδιο ποτήρι αμύγδαλο τριμμένο στο multi.
- Μπαχαρικά: 1 τσιμπιά αλάτι, 1 κουταλάκι κανέλα, 2 κουταλιές γλυκάνισο κοπανισμένο στο γουδί.
- Κακάο (για το ζυμαράκι): 2 κουταλάκια κακάο + 1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη.
- Αλεύρι: Αλεύρι που φουσκώνει 650 γρ.
Instructions
Φτιάχνω τα Παξιμάδια Γλυκάνισου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1. Φτιάχνω το ζυμάρι σμίγοντας όλα τα παραπάνω υλικά. Δεν το παιδεύω, γιατί θα βγάλει λάδι.
2. Σχηματίζω 3 μπαστούνια με τη ζύμη μου.
3. Πήρα έναν τρίτο ζύμης από το τελευταίο μπαστούνι, έβαλα το κακάο και την άχνη και το ζύμωσα.
4. Εν συνεχεία το κάλυψα μέσα στα 2/3 της ζύμης και έδωσα εκ νέου σχήμα μπαστουνιού στο ζυμάρι.
5. Τα έψησα σε λαδόκολλα χαραγμένα σε μερίδες στον αέρα στους 175∘C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν, 25 περίπου λεπτά. Τα άφησα να κρυώσουν.
6. Τα έκοψα και τα ξαναφούρνισα τοποθετώντας τα... ξαπλωμένα σε 2 αντικολλητικά ταψιά στους 160∘C αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα και τα προσέχουμε.
Είναι απολύτως νόστιμα 😋 😋
Η Συνταγή είναι της κας Foteini Theologitou
Notes
Χρόνοι και Μερίδες
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15-20 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος (Ψήσιμο): Περίπου 25 λεπτά (1ο ψήσιμο) + Όσο χρειαστεί για να πάρουν χρώμα (2ο ψήσιμο)
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα + χρόνος ψύξης
- Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος Ψύξης (πριν το κόψιμο).
- Μερίδες: Έβγαλα 40 κομμάτια.
Tips για τα Παξιμάδια Γλυκάνισου
- Το ζύμωμα: Είναι σημαντικό να μην το παραζυμώσετε, επειδή η ζύμη μπορεί να γίνει πολύ λιπαρή λόγω του λαδιού.
- Το κόψιμο: Κόψτε τα παξιμάδια γλυκάνισου μόνο αφού κρυώσουν τελείως, έτσι ώστε να μη διαλυθούν.
-
Το δεύτερο ψήσιμο: Ο χρόνος στο δεύτερο ψήσιμο είναι κρίσιμος. Παρακολουθήστε τα στενά, γιατί αυτό καθορίζει το πόσο τραγανά θα γίνουν. Αν θέλετε να είναι πιο μαλακά, ψήστε τα λιγότερο.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:











