Η Πατατόπιτα Φούρνου με Καρότο είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε, καθώς είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη! Πρόκειται για μια αλμυρή πίτα χωρίς φύλλο, όπου οι τριμμένες πατάτες και τα καρότα δένουν με ένα υγρό μείγμα αυγών και γάλακτος, αγκαλιάζοντας μια πλούσια γέμιση τυριών και αρωματικών. Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα αυτή την Πατατόπιτα Φούρνου με Καρότο είτε για το πρωινό σας είτε για ένα χορταστικό γεύμα. Θα σας αρέσει πολύ!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
- Πατάτες – 5 μεσαίες (τριμμένες)
- Καρότα – 2 τεμάχια (τριμμένα)
- Αυγά – 3 τεμάχια
- Ελαιόλαδο – 45 ml (μισό ποτήρι τσαγιού)
- Γάλα – 45 ml (μισό ποτήρι τσαγιού)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 1 κσ ( 20 γρ. )
- Αλάτι – 1 κγ ( 8 γρ. )
- Μαύρο πιπέρι – 1 κγ
- Αλεσμένο πιπέρι (πάπρικα ή γλυκό) – 1 κγ
Για την Ενδιάμεση Γέμιση
- Τυρί φέτα – 10 γρ. (τριμμένη ή θρυμματισμένη)
- Τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα – 50 γρ. (τριμμένο)
- Μαϊντανός – 1 πρέζα (ψιλοκομμένος)
- Φρέσκα κρεμμυδάκια – 4 τεμάχια (ψιλοκομμένα)
Για την Επιφάνεια
- Τριμμένο τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα – 50 γρ.
Εκτέλεση Συνταγής
1. Προετοιμασία Λαχανικών: Ξεκινάμε και τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη. Στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω και το καρότο. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 1 λίτρο νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά . Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Προετοιμασία Γέμισης: Σε ένα άλλο μπολ προετοιμάζουμε τη γέμιση ρίχνοντας το τυρί φέτα, το τριμμένο τσένταρ (ή μοτσαρέλα), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη.
3. Δημιουργία Βάσης: Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το υγρό μείγμα. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
4. Σύνθεση της Πίτας: Μέσα σε αυτό το υγρό μείγμα προσθέτουμε τις στραγγισμένες πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν όλα τα λαχανικά από το υγρό μίγμα.
5. Συναρμολόγηση και Ψήσιμο: Σε ένα πυρέξ (περίπου 30 x 25 εκ. ) το βουτυρώνουμε πολύ καλά και στις πλευρές. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα με τις πατάτες και το απλώνουμε να καλύπτει τη βάση. Από πάνω αδειάζουμε τη γέμιση με το τυρί και τα κρεμμυδάκια και την απλώνουμε. Στο τέλος, αδειάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες και απλώνουμε να καλύψει τη γέμιση. Καλύπτουμε από πάνω με το τριμμένο τσένταρ/μοτσαρέλα για την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Είναι έτοιμο!
Δείτε Επίσης: Αν θέλετε να φτιάξετε ψωμάκια σαν το βαμβάκι, είστε στο σωστό μέρος | Πως θα φτιάξω τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου
Αναλυτικοί χρόνοι
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μουλιάσματος: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 55 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Στράγγισμα: Το πιο σημαντικό βήμα είναι το πολύ καλό στράγγισμα των τριμμένων πατατών και καρότων μετά το μούλιασμα. Η υπερβολική υγρασία θα κάνει την πίτα νερουλή και όχι αφράτη.
Τυρί: Η ποσότητα του τυριού (φέτα, τσένταρ, μοτσαρέλα) μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η μοτσαρέλα ή το τσένταρ δίνουν ωραία ελαστικότητα και λιωμένη υφή στη γέμιση.
Πρόσθετα Υλικά: Μπορείτε να προσθέσετε μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο στη γέμιση για μια πιο πλούσια εκδοχή ή λίγη γλυκιά κολοκύθα τριμμένη (αντί για καρότο) για μια πιο φθινοπωρινή γεύση.
Βούτυρο στη Φόρμα: Βουτυρώστε τη φόρμα πολύ καλά, για να μην κολλήσει η Πατατόπιτα Φούρνου με Καρότο και να ξεφορμαριστεί εύκολα.
Σχετικές Συνταγές
Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο (η πιο εύκολη)
Πατάτες Baby Φούρνου με Ρίγανη
Κλασική Quiche Lorraine με Μπέικον
Subscribe for more delicious recipes here











