Αυτή είναι η πιο γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα που θα φτιάξετε! Το μείγμα δεν έχει φύλλα και ετοιμάζεται σε ένα μπολ, ενώ ο συνδυασμός χυμού και ξύσματος μαζί με το αρωματικό σιρόπι μανταρίνι την κάνουν πραγματικά ακαταμάχητη και αφράτη!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Φτιάξτε την πιο εύκολη και γρήγορη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο, με πλούσιο σιρόπι μανταρίνι και όλα τα υλικά σε ένα μπολ! Έτοιμη σε 35 λεπτά!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για την Πορτοκαλόπιτα

  • 5 - Αυγά (μεσαία)
  • 5 φλ. - Ζάχαρη (του ελληνικού καφέ)
  • 7 φλ. - Αλεύρι (του ελληνικού καφέ, για όλες τις χρήσεις)
  • 2 - Πορτοκάλια (χυμός)
  • 2 - Πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1 πακ. - Μπέικιν πάουντερ

Για το Σιρόπι

  • 3 ποτήρια - Ζάχαρη (του νερού)
  • 3 ποτήρια - Νερό (του νερού)
  • 1-2 - Φλούδες μανταρίνι (προαιρετικά)

Instructions

Προετοιμασία Σιροπιού:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες μανταρινιού (αν χρησιμοποιήσουμε). Βράζουμε για 3 με 4 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Προετοιμασία Κέικ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (περίπου 25x35 εκ.).

Μείγμα: Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ (αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπέικιν, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού) σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός ή μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε έναν λείo χυλό.

Ψήσιμο: Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για περίπου 35 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί στο κέντρο.

Σιρόπιασμα:

Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα ζεστή από τον φούρνο, την περιχύνουμε σιγά-σιγά με το κρύο σιρόπι μανταρινιού ή πορτοκαλιού. Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Βικυ Κατσελα

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή



Tips για την Πορτοκαλόπιτα

Σιρόπι: Το βασικό μυστικό στα σιροπιαστά είναι η αντίθεση θερμοκρασίας: πρέπει το κέικ να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο για να απορροφηθεί σωστά και να γίνει πιο αφράτη και ζουμερή.

Μέτρημα: Η χρήση του φλιτζανιού του ελληνικού καφέ ως μονάδας μέτρησης είναι ένας παραδοσιακός και βολικός τρόπος για να βρίσκουμε εύκολα τις αναλογίες.

Άρωμα: Η προσθήκη φλούδας μανταρινιού ή πορτοκαλιού στο σιρόπι προσθέτει ένα βαθύτερο και πιο έντονο άρωμα εσπεριδοειδών στο τελικό γλυκό.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: