Mια συνταγή για πορτοκαλόπιτα που είναι σίγουρο πως θα γίνει η αγαπημένη σας. Αυτό το υπέροχο, σιροπιαστό γλυκό έχει μια υπέροχη, αφράτη υφή, ενώ το έντονο άρωμα του πορτοκαλιού το κάνει ακαταμάχητο. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή για ένα γλυκό κέρασμα που θα λατρέψουν όλοι.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πορτοκαλόπιτα

πορτοκαλόπιτα

Ανακάλυψε την τέλεια συνταγή για πορτοκαλόπιτα. Ένα ζουμερό και αφράτο σιροπιαστό γλυκό με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού που θα σε ενθουσιάσει.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα, θα χρειαστούμε:

Για την πίτα:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 Αυγά
  • 1 Γιαούρτι στραγγιστό (περίπου 200 γρ.)
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες (βανιλλίνη)
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 450 γρ.)

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι σε ροδέλες
  • 1 ξύλο κανέλας

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη πορτοκαλόπιτα.

1. Αρχικά, βγάζω το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία του, το απλώνω στον πάγκο και το αφήνω να ξεραθεί για περίπου 30-45 λεπτά. έπειτα, το κόβω σε μικρά κομματάκια ή το σπάω με τα χέρια μου και το αφήνω στην άκρη.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω καλά με ένα σύρμα ή μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. προσθέτω το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.

3. Ρίχνω μέσα στο μπολ το ξεραμένο φύλλο κρούστας και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα μέχρι να βραχεί όλο το φύλλο από το μείγμα.

4. Αδειάζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C, για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

5. Όσο ψήνεται η πίτα, ετοιμάζω το σιρόπι. βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να πάρουν μια καλή βράση. από το σημείο βρασμού, βράζω για 5 λεπτά.

6. Μόλις βγάλω την πίτα από τον φούρνο, την αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά και έπειτα ρίχνω πάνω της το ζεστό σιρόπι. αφήνω τη πορτοκαλόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει τελείως πριν τη σερβίρω.

Η Συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Σιρόπιασμα: Το πιο σημαντικό μυστικό είναι το σιρόπιασμα. Το γλυκό πρέπει να είναι κρύο ή χλιαρό και το σιρόπι ζεστό. Έτσι, απορροφάται τέλεια και η πίτα γίνεται ζουμερή.
  • Ξηρό φύλλο: Το φύλλο πρέπει να έχει ξεραθεί καλά πριν το ανακατέψεις με το μείγμα. Αυτό είναι που της δίνει την ιδιαίτερη αφράτη και αέρινη υφή.