Η Πουτίγκα μπισκότων χωρίς ψήσιμο είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά ψυγείου που υπάρχουν. Η απλότητα των υλικών και η πανεύκολη εκτέλεση την καθιστούν ιδανική για όποιον θέλει ένα γρήγορο και δροσερό γλυκό. Εγώ τη φτιάχνω συχνά και πάντα γίνεται ανάρπαστη!

Υλικά

500 ml ζεστό γάλα
350 γρ μπισκότα πτιμπερ
6 κρόκους αυγού
1/2 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια ζάχαρης
3 κσ κορνφλάουρ
1 κσ βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγού και την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τη βανίλια ζάχαρης ανακατεουμε και το κορνφλάουρ και χτυπάμε στη συνέχεια.
Ρίχνουμε 500 ml ζεστό γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μετά σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλο το υγρό μείγμα

το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει.
Οταν η κρέμα μας έχει δέσει καλά τότε βγάζουμε από τη φωτιά, και στρώνουμε μία κουτάλα κρέμας στη βάση ενός πυρέξ

και κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία κρέμα-σοκολάτα 4 φορές ακόμη και τελιώνουμε με κρέμα (συνολικά 5 στρώσεις)
Σε ένα μπλέντερ τρίβουμε περίπου 10 μπισκότα σε σκόνη

και πασπαλίζουμε το γλυκό μας από πάνω

το βάζουμε στην κατάψυξη για τρεις ώρες και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Πουτίγκα μπισκότων χωρίς ψήσιμο σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κρέμα: Για να μην σας σβολιάσει η κρέμα, φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς στο μάτι της κουζίνας.
  • Μπισκότα: Αν θέλετε τα μπισκότα να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να τα βουτήξετε ελαφρά σε γάλα πριν τα βάλετε στο πυρέξ.
  • Βούτυρο: Το βούτυρο δίνει μια υπέροχη γεύση και βελούδινη υφή στην κρέμα, οπότε μην το παραλείψετε.
  • Γεύση: Αντί για μπισκότα πτι-μπερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλα μπισκότα σας αρέσουν, όπως μπισκότα Digestive ή ακόμα και σοκολατένια.

Καλη Επιτυχία

Find more delicious recipes here