Υλικά:

1 φλ. ελαιόλαδο
3 πράσα, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 στέλεχος σέλερι, ψιλοκομμένο
500γρ. κιμάς (ανάμικτος, χοιρινός, μοσχαρίσιος ή αρνίσιος)
100γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ματζουράνα
1 κ.σ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 αυγό
Φύλλο κρούστας

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρε τα πράσα, τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε τον κιμά και το μπέικον και ανακάτεψε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Πρόσθεσε τα αρωματικά, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράσε για 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Άφησε να κρυώσει εντελώς.
Άπλωσε ένα φύλλο κρούστας σε μια καθαρή επιφάνεια. Πρόσθεσε μια μερίδα από τη γέμιση και τύλιξε το φύλλο σε ρολό.
Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τοποθέτησε τα ρολά σε ένα ταψί λαδωμένο και άλειψε τα με αυγό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγη/φωτό είναι της κας Annamaria Trepekli

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο Κέικ με Γκανάς
Επόμενο άρθροΜανιτάρια Λαδορίγανη