Μπομποτόψωμο! Μου θυμίζει κι εμένα τα παιδικά μου χρόνια και τις μυρωδιές από την κουζίνα της γιαγιάς. Είναι ένα φαγάκι απλό, χωριάτικο και τόσο νόστιμο, ειδικά όταν είναι ζεστό. Η μαμά σου είχε πολύ ωραία συνήθεια να το φτιάχνει για το λιομάζωμα. Πάμε να το φτιάξουμε κι εμείς σήμερα!
Υλικά
για ένα μεγάλο ταψί νούμερο 40:
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια αλεύρι σκληρό
1 ½ ποτήρι αλεύρι καλαμποκιού
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
½ ποτήρι ελαιόλαδο
4 αυγά χτυπημένα
Φέτα όσο θέλουμε (εγώ βάζω ένα καλό κομμάτι, περίπου 200 γραμμάρια)
Λίγο αλάτι (προσοχή γιατί η φέτα είναι αλμυρή)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τέλος
Εκτέλεση:
Για ένα μεγάλο ταψί, ζεσταίνουμε καλά γάλα και νερό σε κατσαρολίτσα (προσοχή στη θερμοκρασία για τη μαγιά). Ρίχνουμε στη συνέχεια αλεύρι σκληρό και καλαμποκιού, μαγιά, λάδι, χτυπημένα αυγά, φέτα (όση επιθυμούμε), λίγο αλάτι και μπέικιν.
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Ραντίζουμε με λάδι.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στη χαμηλή σχάρα μέχρι να ροδίσει.
Tips από εμένα:
- Αν δεν έχετε σκληρό αλεύρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα μυρωδικά αν σας αρέσουν, όπως λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο.
- Αν θέλετε να γίνει πιο αφράτο, μπορείτε να αφήσετε το μείγμα να σταθεί για 15-20 λεπτά πριν το ψήσετε.
H συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου