Μία απλή και γρήγορη πρασόπιτα με τυρί

Απαραίτητα προϊόντα

4-5 μίσχοι πράσων
200-250 g τυριού φέτα
Μερικες πρασινες ελιες κομμένες
1 συσκευασία έτοιμων φλοιών (500 g)
Πάπρικα
Λάδι
Λάδι για τα φύλλα

Πώς να την προετοιμάσεις

Κόψτε τα πράσα σε κύκλους και βάλτε τα μαζί και τις κομμενες ελιές σε ένα τηγάνι με λάδι, τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε πάπρικα. Μόλις τηγανιστεί, αφήστε το να κρυώσει.
Τρίψτε μέσα στο τηγάνι και το τυρί. Εάν το τυρί είναι πιο αλμυρό, μην καρυκευεσετε τα πράσα με αλάτι, διαφορετικά η πίτα θα είναι πολύ αλμυρή.

Κοντά στο ταψί, βάλτε το μείγμα με τα πρασα με το τριμμένο τυρί και ένα μπολ με λίγο λάδι.
Τα φύλλα θα τα αλείψετε με το λάδι.
Λιπάνετε το πρώτο φύλλο λίγο λάδι και πανω ένα δεύτερο με λάδι. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να μην το παρακάνετε με λάδι έτσι ώστε η πίτα να μην γίνει πολύ λιπαρή. Πασπαλίζουμε με το μειγμα τυρί και πράσα από πάνω.
Τυλίξτε τα δύο φύλλα και τακτοποιήστε σε ένα ταψακι, το κάτω μέρος του οποίου είναι
αλειμμένο με λάδι.


Όταν όλα τα φύλλα τοποθετηθούν στο ταψί, απλώστε λίγο λιωμένο βούτυρο στην κορυφή.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η πίτα.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΟλόκληρο Κοτόπουλο στο φούρνο…ψημένο σε σακούλα
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με χοιρινό και πράσα, γλείφετε τα δάχτυλά σας