Αυτή η συνταγή για πτι φουρ είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα εύκολα και νόστιμα γλυκά. Τα μπισκοτάκια είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα και η επικάλυψη σοκολάτας τα απογειώνει!
Υλικά:
250γρ βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ κορν φλάουρ
140γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 βανιλίες
Μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας σας
200γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιές: Σε ένα μπολ μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιές μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αφού κρυώσει η ζύμη, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (στρογγυλά, τετράγωνα, κ.λπ.).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορνέ ζαχαροπλαστικής για πιο περίτεχνα σχήματα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10-12 λεπτά. Προσοχή: Τα μπισκότα δεν πρέπει να πάρουν έντονο χρώμα, αλλά να διατηρήσουν μια ανοιχτόξανθη απόχρωση.
Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
Μόλις κρυώσουν, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας ή πραλίνας στο εσωτερικό κάθε μπισκότου.
Πτι φουρ από της Ευγενια Ζακκα Συνταγή Τζένη Τσανακτσιδου!!!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πτι φουρ Βανίλια
Συστατικά:
– 3 φλιτζάνια αλεύρι.
– 250g βούτυρο.
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
– 1 αυγό.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας.
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
Για διακόσμηση:
– Μαρμελάδα βερίκοκο,
– Ζάχαρη άχνη.
Πως να τα Φτιάξεις:
1- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη υφή.
2- Προσθέστε το αυγό στη ζάχαρη και το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέστε ξύσμα λεμονιού με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
3- Ανακατέψτε αργά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και χρειάζεται χειρισμό με προσοχή.
Εάν η ζύμη είναι ακόμα λίγο κολλώδης, κοσκινίστε σε λίγο επιπλέον αλεύρι.
4- Ανοίξτε την ζύμη σε πάχος περίπου 4 mm, φροντίστε να αλευρώσετε καλά τον πλάστη. Κόψτε «το πάνω & το κατω» για τα πτιφουρ.
5- Τοποθετήστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος, Όταν δείτε τα μπισκότα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν στο κάτω μέρος αφαιρέστε από το φούρνο μην περιμένετε να ροδίσουν όλα).
6- Αφήστε τα πτι φουρ να κρυώσουν στο ταψί για ένα λεπτό και στη συνέχεια βγάλτε τα σε ένα πιάτο για να τελειώσετε την ψύξη.
7- Όταν κρυώσουν πλήρως, θερμάνετε τη μαρμελάδα μέχρι να βράσει.
8- Τοποθετήστε όλα “τα πάνω” σε ένα δίσκο και πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη.
9- Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια κουτάλι λίγη ποσότητα μαρμελάδας “τα κάτω” και στη συνέχεια τοποθετήστε “τα πάνω” πάνω από τη μαρμελάδα.
10- Αφήστε να στερεωθεί, στη συνέχεια σερβίρετε και μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο χωρίς & ψυγείο.
Καλη Επιτυχία