Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει την παράδοση με την εξωτική γεύση της καρύδας, τότε αυτό το Ρεβανί με Καρύδα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Είναι αφράτο, σιροπιαστό και τόσο νόστιμο που θα το λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά. Η προσθήκη της καρύδας δίνει μια ιδιαίτερη υφή και ένα μοναδικό άρωμα που το ξεχωρίζει από το κλασικό ρεβανί. Η εκτέλεση είναι απλή, αρκεί να προσέξετε τους χρόνους ψησίματος και, κυρίως, τη θερμοκρασία του σιροπιού και του γλυκού. Δοκιμάστε το και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για το Ρεβανί:

  • 2 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. Τριμμένη καρύδα (αντί για σκόνη καρύδας)
  • 1 κσ Μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. Ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
  • 6 Αυγά
  • 1½ φλ. Ζάχαρη (για το μείγμα)
  • 1 κγ Βανίλια (εκχύλισμα ή βανιλίνη)
  • ¾ φλ. Κρέμα γάλακτος

Για το Σιρόπι:

  • 3 φλ. Νερό
  • 3 φλ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 1 κγ Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πώς να φτιάξετε το Ρεβανί με Καρύδα

1. Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα μίξερ χειρός ή στο μίξερ πάγκου μέχρι να αφρίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

2. Δημιουργία μείγματος: Προσθέστε 1½ φλιτζάνια ζάχαρη (από τα υλικά του ρεβανί) και το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να έχετε ένα λείο μείγμα. Ενσωματώστε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.

3. Προσθήκη στερεών: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την τριμμένη καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέστε σταδιακά το στερεό μείγμα στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσέχοντας να μην ανακατέψετε υπερβολικά.

4. Ψήσιμο: Αλείψτε ένα ταψί (περίπου 30×20 εκ.) με λίγο βούτυρο και ρίξτε το μείγμα του ρεβανί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

5. Προετοιμασία Σιροπιού: Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη (3 φλιτζάνια) και τον χυμό λεμονιού. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, βράστε για 5 λεπτά ακριβώς και αποσύρετε από τη φωτιά.

6. Σιρόπιασμα: Βγάλτε το Ρεβανί με Καρύδα από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Το σιρόπι πρέπει επίσης να έχει κρυώσει εντελώς. Κόψτε το κέικ σε φέτες (ρόμβους ή τετράγωνα) και ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από το κρύο κέικ. Αφήστε στην άκρη για αρκετές ώρες (ιδανικά 4-5 ώρες ή όλο το βράδυ) για να απορροφηθεί πλήρως.Αφράτο και σιροπιαστό ρεβανί με καρύδα, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια, έτοιμο για σερβίρισμα.

7. Σερβίρισμα: Κόβουμε σε φέτες το κέικ και από πάνω ρίχνουμε σαντιγί (η κρέμα γάλακτος από τα υλικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει σαντιγί) ή μια κουταλιά γιαούρτι.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Χρόνος Βρασμού Σιροπιού: 5 λεπτά

Χρόνος Αναμονής (Ψύξη/Σιρόπιασμα): 4-5 ώρες (τουλάχιστον)

Συνολικός Χρόνος (Ενεργός): Περίπου 50 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρεβανί με Καρύδα σας ακόμα πιο νόστιμο και αφράτο. Είναι σημαντικό τόσο το ρεβανί όσο και το σιρόπι να είναι κρύα όταν τα συνδυάζετε. Έτσι, το ρεβανί θα απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι και θα γίνει πιο ζουμερό.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο σιρόπι για ένα πιο έντονο άρωμα. Επίσης, αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα πλήρες γιαούρτι στο μείγμα του ρεβανί για να το διατηρήσετε αφράτο.

Για ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, πασπαλίστε με λίγη έξτρα τριμμένη καρύδα πριν σερβίρετε. Δείτε κι άλλες σιροπιαστές συνταγές μας.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


 

Σχετικές Συνταγές 

Γαλακτομπούρεκο Παραδοσιακό

Εύκολος Μπακλαβάς

Πορτοκαλόπιτα Σιροπιαστή