Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που να είναι ταυτόχρονα αφράτο, ζουμερό και να μοσχοβολάει Ελλάδα, τότε αυτό το Ραβανί με πορτοκαλάδα είναι η τέλεια επιλογή! Με τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι του, γίνεται σκέτη απόλαυση και σίγουρα θα ενθουσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν.
Απαραίτητα προϊόντα:
3 αυγά
1 Φλυτζανι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού για γεύση
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3 φλιτζάνι νερό
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, τη βανίλια
και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε τα στεγνά υλικά με τον συνδυασμό αυγών και ζάχαρης. Τα χτυπάμε ξανά όλα και ρίχνουμε
το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε την τριμμένη φλούδα εσπεριδοειδών.
Χτυπάτε και απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί, τον πάτο του οποίου έχετε προηγουμένως λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.

Φτιάξτε το σιρόπι.
Προσθέστε ζάχαρη και λεμόνι στο νερό. Τοποθετούμε στην εστία και αφού βράσει το υγρό, προσέχουμε μέχρι να φτάσει στην
επιθυμητή πυκνότητα. Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό ή πολύ πηχτό.
Ετοιμάζετε το σιρόπι πριν είναι έτοιμο το ραβανι για να το ρίξετε αμέσως μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο.
Το σιροπι δεν πρέπει να είναι καυτό, αλλά ελαφρώς ζεστό. Τα ραβανι πρέπει να είναι καυτό.

Καλή Απόλαυση
Tips για το Τέλειο Ραβανί με Πορτοκαλάδα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ραβανί με πορτοκαλάδα σας ακόμα πιο ζουμερό και αρωματικό. Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερο αφράτεμα. Μην παραλείψετε την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, δίνει απίστευτο άρωμα! Το μυστικό για ένα ζουμερό ραβανί είναι η σωστή θερμοκρασία στο σιρόπιασμα: το ραβανί καυτό και το σιρόπι ελαφρώς ζεστό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του χυμού πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού για πιο έντονη γεύση.








