H Ροδακινόπιτα με τυρί είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την απλότητα ενός κέικ με την πλούσια υφή μιας κρέμας. Η γέμισή του από ανθότυρο λιώνει στο στόμα και του δίνει μια ιδιαίτερη δροσιά. Είναι η τέλεια λύση για ένα ελαφρύ επιδόρπιο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 2 Αυγά
- 200 γρ. Ξινόγαλο (ή στραγγιστό γιαούρτι)
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 180-200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (η ζύμη πρέπει να είναι ρευστή)
- 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού)
Για τη γέμιση:
- 450-500 γρ. Ανθότυρο
- 2 κ.σ. Ξινόγαλο (ή στραγγιστό γιαούρτι, ίσως περισσότερο)
- 2 κ.σ. Κορν φλάουρ
- 10 γρ. Ζάχαρη βανίλια
- 1-2 Αυγά
- 4 κ.σ. Ζάχαρη (ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
1. Για αρχή, προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C. ετοιμάζω τη φόρμα μου (21 εκ. διάμετρος) καλύπτοντάς την πλήρως με λαδόκολλα.
2. Ετοιμάζω τη ζύμη. χτυπάω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα. ρίχνω το ξινόγαλο (ή το γιαούρτι) και ανακατεύω. τέλος, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Μετά, ετοιμάζω τη γέμιση. λιώνω το ανθότυρο με ένα πιρούνι ή το πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ. προσθέτω τα αυγά, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλια, το κορν φλάουρ και το ξινόγαλο (ή το γιαούρτι) και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
4. Συναρμολογώ το κέικ. αδειάζω όλη τη ζύμη στη φόρμα που έχω ετοιμάσει. με ένα κουτάλι, ρίχνω τη γέμιση στη μέση της ζύμης, ισιώνοντάς την ελαφρά.
5. Βάζω το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
6. Μόλις το βγάλω από τον φούρνο, μπορώ να προσθέσω επιπλέον κομμάτια βερίκοκου ή ροδάκινου και να πασπαλίσω με ζάχαρη άχνη για μια πιο όμορφη εμφάνιση.
Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας Татьяна Петришина










