Παγωτό Φράουλα

Σε λίγα λεπτά θα έχετε ένα νόστιμο και κρεμώδες Παγωτό Φράουλα 😋

Υλικά

Φράουλες: 500 γραμμάρια καθαρές φρέσκες φράουλες
500γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 κονσέρβα ζαχαρουχο γάλα (397γρ.)

Διαδικασία
Καθαρίστε, πλύνετε και ψιλοκόψτε τις φράουλες.
Τις χτυπάτε στο μπλέντερ και τις περνάτε από κόσκινο για να αφαιρέσετε τους σπόρους.
Προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα και αφήστε το στην άκρη.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη (το γάλα είναι ήδη ζαχαρούχο), προσθέστε τον πουρέ φράουλας και ανακατέψτε
με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, χωρίς να διαλύσετε.
Τοποθετήστε την κρέμα στην κατάψυξη για αρκετή ώρα ώστε να σκληρύνει.

Είναι το παγωτό😁 έτοιμο.

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παγωτό σάντουιτς στρατσιατέλα 

Παγωτό σάντουιτς στρατσατέλα 

Το Παγωτό σάντουιτς στρατσατέλα είναι το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού και το απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Για αυτό και εγώ σήμερα θα σου δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή για παγωτό sandwich.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το παγωτό σάντουιτς στρατατέλα:

2 πακέτα πτι-μπερ
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 εβαπορέ γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίξε το μόρφατ, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη βανίλια και ανακάτεψε τα όλα μαζί καλά. Για να χτυπηθεί καλά το μείγμα θα χρειαστείς περίπου ένα καλό 5λεπτο, μιας και το μόρφατ και το ζαχαρούχο είναι σχετικά πηχτά. Προσωπικά ρίχνω σταδιακά το ζαχαρούχο γιατί μου φαίνεται ότι ανακατεύεται καλύτερα το μείγμα.
Tip: Αν βρεις και εκχύλισμα βανίλιας ακόμα καλύτερα, θα δώσει ένταση στην γεύση!
Σε ένα ταψί ή τάπερ ξεκίνα να στρώνεις τα πτι-μπερ. Αφού καλύψεις τον πάτο ρίξε από πάνω όλο το μείγμα.

Σημείωση:
Για σένα που σου αρέσει να πειραματίζεσαι και να συνδυάζεις τις γεύσεις, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα oreo μπισκότα σε κομματάκια ή smarties ή γενικά ότι σου γλυκό σου ταιριάζει. Επίσης μπορείς να προσθέσεις σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας, φράουλας ή και κεράσι.
Άπλωσε το καλύψει καλά όλα τα σημεία και έπειτα ξαναστρώσε πτι-μπερ μέχρι να καλυφθεί το μείγμα.
Βάλε το στην κατάψυξη και άφησε το να παγώσει.
Όταν είναι έτοιμο κόψε το στα σημεία που τελειώνουν τα μπισκότα και το sandwich σου είναι έτοιμο!

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθολούλουδα γεμιστά με 4 τυριά
Επόμενο άρθροΚέικ με δαμάσκηνα