Το Ρολό Φράουλα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και εύκολα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε. Η βελούδινη υφή του παντεσπανιού σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση της κρέμας και τη δροσιά της φράουλας το κάνουν ακαταμάχητο. Εγώ το προτιμώ για τις γιορτινές μου περιστάσεις, γιατί είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ρολό Φράουλα: Το πιο αφράτο γλυκό με φρέσκα φρούτα

Ρολό Φράουλα: Το πιο αφράτο γλυκό με φρέσκα φρούτα

Το Ρολό Φράουλα, που είναι ιδανικό αν σας έχουν περισσέψει ασπράδια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε. Είναι ένα γλυκό ελαφρύ, αφράτο σαν σύννεφο, με υπέροχη κρέμα μασκαρπόνε και φρέσκες φράουλες, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστούμε:

Για τον παντεσπάνι:

  • 200 γρ. Ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 100 γρ. Αλεύρι
  • 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. Τυρί μασκαρπόνε
  • 250 ml Κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. Ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη και διακόσμηση:

  • 40 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. Φράουλες (κομμένες σε κομμάτια και μερικές ολόκληρες για διακόσμηση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το εύκολο και νόστιμο Ρολό με ασπράδια αυγών.

Ετοιμάζω τον παντεσπάνι.

  1. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα. Στη συνέχεια, προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρω το έτοιμο μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί 30x35 εκ., στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το έχω βουτυρώσει ελαφρά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Τυλίγω τον παντεσπάνι.

  1. Μόλις βγάλω το ψημένο παντεσπάνι από τον φούρνο, το καλύπτω με ένα νέο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ μία βαμβακερή πετσέτα και το τυλίγω προσεκτικά σε ρολό. Το αφήνω στην άκρη για να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζω την κρέμα.

  1. Όταν το ρολό έχει κρυώσει εντελώς, ετοιμάζω την κρέμα. Σε ένα μπολ, χτυπάω το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, προσθέτω σταδιακά τα 100 ml από την κρέμα γάλακτος (που έχω χτυπήσει προηγουμένως σε σαντιγί) και ανακατεύω απαλά.

Συναρμολογώ το ρολό.

  1. Ξετυλίγω προσεκτικά το κρύο παντεσπάνι και απλώνω την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του. Πασπαλίζω με τις κομμένες φράουλες και το ξανατυλίγω σε ένα σφιχτό ρολό. Κόβω τις δύο άκρες για να γίνει ομοιόμορφο και όμορφο.

Ετοιμάζω την επικάλυψη.

  1. Χτυπάω τα υπόλοιπα 150 ml κρέμας γάλακτος με τα 40 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Με αυτή τη σαντιγί καλύπτω το ρολό από πάνω. Εγώ έβαλα τη σαντιγί σε κορνέ και έκανα όμορφες γραμμές. Στο τέλος, διακοσμώ με φρέσκες φράουλες.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρολό με ασπράδια αυγών σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Το τύλιγμα: Το τύλιγμα του παντεσπανιού πρέπει να γίνει όσο είναι ακόμα ζεστό, αλλιώς θα σπάσει. Μην ανησυχείτε αν ραγίσει λίγο, το τύλιγμα θα το κρύψει.
  • Η κρέμα: Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε είναι πολύ κρύα από το ψυγείο για να χτυπηθούν σωστά.
  • Η διακόσμηση: Αντί για φράουλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει, όπως βατόμουρα, μύρτιλα ή ακόμα και κομμάτια σοκολάτας.
  • Ψύξη: Αφήστε το ρολό να κρυώσει καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το κόψετε, ώστε να σφίξει η κρέμα και να διατηρήσει το σχήμα του.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή