Το Χοιρινό ρολό με μανιτάρια είναι ένα πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι σας. Ο συνδυασμός του τρυφερού χοιρινού, της πλούσιας γέμισης μανιταριών και του τυριού, το κάνει πραγματικά ακαταμάχητο. Με τη σωστή προετοιμασία και το ψήσιμο σε διάφορα στάδια, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.


Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

  • 1,5-2 κιλά Χοιρινό (λαιμός, ψαρονέφρι ή κοιλιά)
  • 200 γρ. Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. Τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 4-6 σκελίδες Σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. Μουστάρδα
  • Αλάτι, Πιπέρι, αποξηραμένα βότανα (για γεύση και κατά βούληση)
  • 1 κ.γ. Μέλι (ή σάλτσα σόγιας)
  • 1-2 πρέζες Πάπρικα
  • Λάδι

Εκτέλεση

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το εντυπωσιακό πιάτο.

1. Για αρχή, προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι, σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. στη συνέχεια, προσθέτω και τα μανιτάρια και τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. ρίχνω λίγο πιπέρι και τα βγάζω σε ένα πιάτο στην άκρη.

2. Παίρνω το κομμάτι του κρέατος και το ταμπονάρω καλά με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. με ένα μαχαίρι, το ανοίγω σε μία μεγάλη φέτα πάχους περίπου 1,5 εκ.


3. Μόλις ανοίξω το κρέας, το χτυπάω με ένα σφυρί για να γίνει πιο λεπτό και με το μαχαίρι το χαράζω καλά.


4. Αρχίζω και αλείφω το εσωτερικό του με το σκόρδο, που έχω λιώσει. Μετά βάζω λίγη μουστάρδα και την αλείφω και αυτή, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το πιέζω με τα δάχτυλά μου για να πάει παντού. αν θέλω, ρίχνω και κάποια άλλα αποξηραμένα βότανα της αρεσκείας μου.

5. Απλώνω το μίγμα μανιταριών στο μισό μέρος της φέτας του κρέατος και από πάνω ρίχνω το τριμμένο τυρί. ξεκινάω να τυλίγω το ρολό σφιχτά.

6. Το δένω γύρω-γύρω με ένα σχοινί ψησίματος να σφίξει καλά, για να μην ανοίξει στον φούρνο.

7. Παίρνω ένα ταψάκι και το στρώνω με αλουμινόχαρτο, το αλείφω με λίγο λάδι και βάζω το ρολό. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω λίγη μουστάρδα με μέλι και λίγο αλάτι, και με αυτό το μείγμα αλείφω το κρέας από πάνω με τα δάχτυλά μου. αν θέλω, ρίχνω και άλλα αποξηραμένα μυρωδικά βότανα.

8. Σκεπάζω το κρέας από πάνω με αλουμινόχαρτο και το αφήνω για δύο-τρεις ώρες να απορροφήσει όλα τα αρώματα.


9. Στη συνέχεια, το ξεσκεπάζω από πάνω και το βάζω στο φούρνο στους 220°C για 30 λεπτά. μετά το βγάζω και το σκεπάζω ξανά με αλουμινόχαρτο.


10. Το ξαναβάζω στο φούρνο στους 190°C για μία ώρα. Το ξαναβγάζω, το πασπαλίζω με πάπρικα και την απλώνω, και το ξαναβάζω στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

11. Το βγάζω στον πάγκο μου, το αφήνω να σταθεί λίγο και το κόβω σε φέτες. Σερβίρω με πατάτες, ρύζι ή πουρέ.


Καλή υγεία σε όλους σας