Για τις κεφτεδάκια (σουτζουκάκια)
800 γραμμάρια βοείου κρέατος                                                                      4 σκελίδες σκόρδο, κιμά
2 αυγα
1 κουταλάκι σκόνη κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 φέτες ψωμί εμποτισμένο σε κόκκινο κρασί και στημένο  
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας 
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια (προαιρετικά)

Οδηγίες
Για να προετοιμάσετε τα σουτζουκκάκια, ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Σχηματίζεται μακρόστενα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα καστανοκίτρινο. Εναλλακτικά, για ένα ελαφρύτερο πιάτο, ψήστε τα σουτζουκάκια μέχρι να γίνουν χρυσοκαφέ.
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας για τα σουζουκάκια, σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι που τα κρεμμύδια να  είναι τρυφερά. Προσθέστε το κρασί, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το κύμινο, τον πελτέ ντομάτας, το φύλλο δάφνης και ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Προσθέστε τη σουντζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε προσεκτικά, προσέχοντας να μην τα σπασετε. Αφήνουμε να σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, επιτρέποντας στους κεφτέδες να απορροφήσουν όλες τις υπέροχες γεύσεις από τη σάλτσα ντομάτας.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια (ή ψητά κεφτεδάκια) ενώ είναι ακόμα ζεστά με λευκό ρύζι ή πατάτες και πολλή σάλτσα ντομάτας. Τέλειο!!

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι…
Επόμενο άρθροΝτομάτα με Φέτα και πιτούλες…