Το Ρύζι με λαχανικά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, γιατί είναι τόσο ευέλικτο και μπορείς να προσθέσεις ό,τι λαχανικά σου αρέσουν. Η συνταγή αυτή είναι γεμάτη γεύση, αρώματα και πολλά χρώματα, ενώ εγώ τη φτιάχνω κυρίως όταν θέλω να φάμε κάτι ελαφρύ και πολύ υγιεινό.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ρύζι με λαχανικά

Ρύζι με λαχανικά

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για Ρύζι με λαχανικά, που εγώ δεν τολμώ να το πω σπανακόρυζο, γιατί βάζω τόσα πολλά διαφορετικά λαχανικά για να πάρουν τα παιδιά παραπάνω βιταμινούλες. Είναι ένα πιάτο πολύ νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό, ιδανικό για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Σπανάκι
  • 1 Πράσο
  • 1 μικρό Κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Καρότο
  • 1 Πιπεριά Φλωρίνης
  • 10 Ανθούς κολοκυθιού
  • 1 Ντομάτα (τριμμένη)
  • 1 φλιτζάνι Ρύζι Καρολίνα
  • Λίγο Λευκό ξηρό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο φαγητό.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης, όλα ψιλοκομμένα. Όταν μαραθούν, προσθέτω το τριμμένο καρότο και σβήνω με λίγο άσπρο κρασί για τσαχπινιά, όπως κάνω εγώ.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνω το σπανάκι, την τριμμένη ντομάτα και τους ανθούς κολοκυθιού, ψιλοκομμένους, και αφήνω τα λαχανικά να μαραθούν.

Προσθέτω το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια, προσθέτω ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι, και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύω συχνά για να μην κολλήσει.

Η Συνταγή είναι της κας Georgia Pirovolaki

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρύζι με λαχανικά σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Λαχανικά: Μην φοβάστε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως κολοκυθάκι ή πιπεριές, για έξτρα χρώμα και βιταμίνες.
  • Ρύζι: Χρησιμοποιήστε ρύζι Καρολίνα ή Γλασέ, καθώς απορροφούν καλύτερα τους χυμούς των λαχανικών και το πιάτο γίνεται πιο χυλωμένο.
  • Αρώματα: Τα φρέσκα μυρωδικά, όπως ο άνηθος και ο μαϊντανός, είναι απαραίτητα για να δώσουν στο φαγητό τη μοναδική του γεύση.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετε το ρύζι ζεστό, συνοδεύοντάς το με φέτα ή λίγο λεμόνι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή