Αγαπημένοι μου φίλοι, ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε μια απίθανη σαρδέλα στο φούρνο! Είναι ένα πιάτο τόσο απλό στην εκτέλεση, όσο και πλούσιο σε γεύση, ιδανικό για ένα υγιεινό και γρήγορο γεύμα. Θα σας εκπλήξει με την ευκολία και την νοστιμιά του!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σαρδέλα στο φούρνο
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σαρδέλα στο φούρνο με λαχανικά και αρωματικά. Μια υγιεινή και πεντανόστιμη επιλογή για το καθημερινό σας τραπέζι.
Ingredients
- Σαρδέλες (ποσότητα ανάλογα με το πόσα άτομα είναι)
- Αλάτι
- Κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
- Σκόρδο (πολύ ψιλοκομμένο)
- Ντομάτα (κομμένη σε κύβους ή φέτες)
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Ελάχιστο νεράκι
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Καθαρίζω τη σαρδέλα από τα λέπια και βγάζω το κόκαλο.
- Βάζω τα ψαράκια στο ταψί που έχω στρώσει ελάχιστο αλάτι.
- Στη συνέχεια, βάζω από πάνω ακόμα λίγο αλάτι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο σκορδάκι, ντομάτα, μαϊντανό, ρίγανη, ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι.
- Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω για ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
- Στη συνέχεια, χωρίς το αλουμινόχαρτο, ψήνω για περίπου άλλο ένα τέταρτο ή 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι της κας Anna Kassandra
Notes
Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Σαρδέλα στο Φούρνο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η σαρδέλα στο φούρνο σας ακόμα πιο νόστιμη. Για να καθαρίσετε εύκολα τη σαρδέλα, μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να σας την ετοιμάσει φιλέτο. Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή μια πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη. Μπορείτε να προσθέσετε και φέτες λεμονιού πάνω από τη σαρδέλα κατά τη διάρκεια του ψησίματος για περισσότερο άρωμα. Σερβίρετε τη σαρδέλα στο φούρνο με μια χωριάτικη σαλάτα και λίγο ψωμί για να βουτήξετε στις υπέροχες σάλτσες!












