Πέστροφα λαδορίγανη με μπούκοβο

Υλικά

Όσες πέστροφες θέλουμε
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Χυμός από 2 λεμόνια
μπουκοβο

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1
Αφού αγοράσουμε τις πέστροφες (κατα προτίμηση καθαρισμένες) τις πλένουμε πολύ καλα εσωτερικά και εξωτερικά
Βήμα 2
Αλατιζουμε και βάζουμε ρίγανη και λιγο μπουκοβο σε κάθε πέστροφα εσωτερικά
Βήμα 3
Σε ένα λεκανάκι που χωρανε ξαπλωτες, τοποθετούμε τις πέστροφες τους ρίχνουμε ελαιόλαδο, και αλοιφουμε με ένα πινελακι ολη την επιφάνεια τους
Βήμα 4
Τις αφήνουν ένα βράδυ σκεπασμένες στην ψυγείο
Βήμα 5
Τοποθετούμε τις πέστροφες στη σχαρα μας και ψήνουμε 5′ από κάθε πλευρά
Βήμα 6
Χτυπάτε πολύ καλά στο μπλέντερ τα υλικά για τη σος λαδορίγανης: το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, και το μπούκοβο, και περιχυνουμε το ψαρι πριν το σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΣυκωτάκια κοτόπουλου τηγανητά με τσίλι
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια σαν της Εύβοιας