Το Σιροπιαστό γλυκό είναι μία αγαπημένη κατηγορία γλυκών στην ελληνική κουζίνα, και αυτή η συνταγή θα σας χαρίσει ένα αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ξεχωριστό. Ο συνδυασμός του καρυδιού, του φουντουκιού και του τζίντζερ στο σιρόπι το κάνει μοναδικό και ακαταμάχητο. Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα για κάθε περίσταση!
Υλικά
250 γρ βούτυρο
2 αυγα
200 ml λάδι
240 γρ γιαούρτι
20 ml ξύδι
10 γραμμάρια μαγειρικής σόδας
840 γρ αλεύρι
280 γρ σιμιγδάλι
200γρ τριμμένο καρύδι
60 γρ φουντουκια
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. νερό
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
30 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
Εκτέλεση
Από αυτά τα προϊόντα ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίζεται σε μπάλες
και κάθε μπάλα την ανοίγουμε και βάζουμε τριμμένα καρύδια
σχηματίζεται σε μπάλα κάνουμε ότι σχεδιο μα αρέσει από πάνω βάζουμε φουντούκια
και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι, το τζίντζερ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τα καυτά γλυκάκια. Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση












