Το σουφλέ μακαρονιών είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στο σπίτι, ειδικά όταν θέλω κάτι γρήγορο, νόστιμο και που να αρέσει σε όλους. Είναι τόσο χορταστικό και ιδανικό για ένα όμορφο βράδυ.
Σουφλέ Μακαρονιών με Μπέικον και Τυρί

Το σουφλέ μακαρονιών είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στο σπίτι, ειδικά όταν θέλω κάτι γρήγορο, νόστιμο και που να αρέσει σε όλους.
Prep Time
20 minutes
Cook Time
25 minutes
Total Time
45 minutes
Ingredients
- Θα χρειαστούμε:
- Μακαρόνια (ό,τι σχήμα θέλετε, εγώ βάζω συνήθως χοντρά ή σχήμα βίδας)
- Μπέικον (όση ποσότητα θέλετε, εγώ βάζω συνήθως ένα πακέτο των 200 γρ.)
- Τριμμένο τυρί γκούντα (μπόλικο, περίπου 250-300 γρ.)
- 3 αυγά
- Γάλα εβαπορέ (όσο χρειαστεί για να σκεπάσει τα μακαρόνια)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά τα αφήνω λίγο πιο "αλ ντέντε" (να κρατάνε λίγο) γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.
- Στραγγίζω καλά τα μακαρόνια και τα αδειάζω σε ένα ταψί.
- Κόβω το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Δεν χρειάζεται να το σοτάρω πρώτα, θα ψηθεί μια χαρά στο φούρνο.
- Σε ένα μπολ, χτυπάω τα 3 αυγά. Προσθέτω το γάλα εβαπορέ. Η ποσότητα του γάλατος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού και την ποσότητα των μακαρονιών. Ρίχνω τόσο γάλα ώστε να καλύψει τα μακαρόνια στο ταψί. Ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω στα μακαρόνια το μπέικον και το μισό τριμμένο τυρί γκούντα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μου.
- Ρίχνω το μείγμα με τα αυγά και το γάλα πάνω από τα μακαρόνια, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα μακαρόνια.
- Πασπαλίζω με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος, ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο τυρί γκούντα, φτιάχνοντας μια πλούσια στρώση. Αυτό το τυρί θα λιώσει και θα δημιουργήσει μια ωραία κρούστα που θα προστατέψει και τα μακαρόνια από το να καούν.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ωραία το τυρί και να σφίξει το σουφλέ.
- Βγάζω το σουφλέ από το φούρνο, το αφήνω 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρω ζεστό. Καλή μας όρεξη!
Notes
Η Συνταγή είναι της κας Villi Pasxalia Dimitrova

- Αντί για μπέικον, μπορείτε να βάλετε ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένα σε κυβάκια.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά που λιώνουν, όπως ένταμ ή μοτσαρέλα, για πιο πλούσια γεύση.
- Για πιο αρωματικό σουφλέ, προσθέστε λίγη πάπρικα γλυκιά ή λίγο μοσχοκάρυδο στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα.