Μακαρονάκακι Κοφτό με πέστο και ανθότυρο

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά
500γρ. μακαρόνι κοφτό ψιλό (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

για το πέστο
50 γρ. φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
70 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο
2 σκελίδες σκόρδο
15 γρ. κουκουνάρι (περίπου 1 κουταλιά)
1-2 πρέζες αλάτι
150 γρ ανθότυρο τριμμένο
Πάγος

Εκτέλεση

Αν κάνουμε το πέστο με μιξεράκι/κόφτη και προκειμένου να διατηρήσουμε το χρώμα του έντονο πράσινο, βάζουμε το
δοχείο της συσκευής και τα μαχαίρια στην κατάψυξη 10 λεπτά πριν ξεκινήσουμε.
Στο μεταξύ ξεπλένουμε καλά τα φύλλα βασιλικού κάτω από παγωμένο νερό και τα αφήνουμε σε μπολ με τον πάγο για 3-4 λεπτά.
Στεγνώνουμε τα φύλλα καλά με απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε στο κρύο δοχείο με τα μαχαίρια του μίξερ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι και την τριμμένη παρμεζάνα. Πολτοποιούμε για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και το πεκορίνο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, να πάρουμε μια κρεμώδη υφή.
Την βγάζουμε την σάλτσα σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα κοφτά μακαρονάκια. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο συσκευασία χρόνο βρασμού , να είναι αλ ντέντε.
Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.

Σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Στιφάδο….να γλύφεις τα δαχτυλά σου
Επόμενο άρθροΝόστιμη τηγανητή μελιτζάνα