Αν θέλεις να φτιάξεις μια νόστιμη πίτα με λίγα υλικά και χωρίς πολύ κόπο, τότε η Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι είναι η τέλεια λύση! Είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας και πιστέψτε με, θα εξαφανιστεί από το τραπέζι στη στιγμή.


Υλικά 

Για να φτιάξουμε αυτή τη νόστιμη πίτα, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ επιπλέον όσο χρειαστεί)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Γιαούρτι
  • 100 ml Ανθρακούχο νερό (σόδα)
  • 1 κ.γ. Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. Σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο
  • 100 γρ. Τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • Σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • Αλάτι (ανάλογα με την αλμυρότητα της φέτας)

Εκτέλεση της Συνταγής

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι, σόδα, γιαούρτι, αλάτι και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Μεταφέρετέ το σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τελειώστε, ώστε να γίνει λεία, ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι. Αφήστε να σταθεί ενώ προετοιμάζετε την γέμιση.
Βράζουμε το σπανάκι, στραγγίζουμε καλά, ψιλοκόβουμε και μετά ανακατεύουμε με το τυρί. Προσθέστε αλάτι, ανάλογα με την αλμυρότητα του τυριού, όποιος θέλει μπορεί να το καρυκεύσει με λίγη σκόνη κρεμμυδιού.

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τεντώστε μια πλάκα, ένα ορθογώνιο ή σε έναν κύκλο όσο το δυνατόν πιο λεπτή, όπως προτιμάτε.
Ρίξτε τη γέμιση στο μισό, μην την πηγαίνετε μέχρι τα άκρα, για να μην χυθεί, στη συνέχεια
διπλώστε την σε φάκελο και κλείστε καλά τις άκρες.

Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο μισό της ζύμης και το άλλο μισό της γέμισης.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι Teflon σε μέτρια φωτιά, λαδωμένο με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά
Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, γυρίστε το αρκετές φορές και στις δύο πλευρές, φροντίζοντας να πάρει ωραίο καφέ χρώμα χωρίς να καει. Αφού αναποδογυρίσετε, μπορείτε να επικαλύψετε την κρούστα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Σερβίρετε ζεστή


Χρήσιμα Tips για την Σπανακοτυρόπιτα

  • Στράγγισμα σπανάκι: Είναι πολύ σημαντικό να στραγγίξεις πολύ καλά το σπανάκι για να μην είναι υγρή η γέμιση. Πίεσε το σπανάκι με το χέρι σου ή με μια σπάτουλα για να βγάλει όλα τα υγρά.
  • Άνοιγμα ζύμης: Άνοιξε τη ζύμη όσο πιο λεπτή μπορείς, σαν φύλλο. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι τραγανό και ελαφρύ.
  • Τυρί: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα τυριά αντί για φέτα, όπως ανθότυρο ή μυζήθρα, ανάλογα με το τι έχεις.