Το Σπανακόρυζο στο Φούρνο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την υπέροχη γεύση του σπανακιού με την χορταστική υφή του ρυζιού. Η μέθοδος του φούρνου το κάνει ακόμα πιο νόστιμο, καθώς όλα τα υλικά ψήνονται μαζί και οι γεύσεις δένονται μοναδικά. Εγώ το θεωρώ μία από τις καλύτερες επιλογές για τις ημέρες που θέλω κάτι ελαφρύ αλλά γεμάτο γεύση.

Υλικά

ρύζι – 1 κουπα
σπανάκι – 300 g
κρεμμύδι – 1 κεφάλι
καρότο – 1 τριμμένο
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
αλάτι – 1/4 κουτ.
μοσχοκάρυδο – 1 πρέζα
1 κυβο ζωμό λαχανικων
νερό – 2 κουπες

Εκτέλεση

Σε λίγο λάδι σοτάρισα τα κρεμμύδια και καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Τους πρόσθεσα το ρύζι και καρύκευσα με αλάτι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και έναν κύβο ζωμό λαχανικών.
Καθάρισα και ψιλοκόψα το σπανάκι και το πρόσθεσα στο ρύζι. Πρόσθεσα νερό και το έριξα σε ένα ταψί.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σπανακόρυζο στο Φούρνο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Σπανάκι: Χρησιμοποιήστε φρέσκο σπανάκι για καλύτερη γεύση, αλλά και κατεψυγμένο κάνει τη δουλειά.
  • Ρύζι: Ξεπλύνετε το ρύζι καλά πριν το χρησιμοποιήσετε, ώστε να απομακρύνετε το περιττό άμυλο.
  • Ψήσιμο: Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, μπορείτε να καλύψετε το ταψί με αλουμινόχαρτο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Σερβίρισμα: Το σπανακόρυζο ταιριάζει υπέροχα με τυρί φέτα ή γιαούρτι από πάνω.

Σας εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα ❤️❤️❤️

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова