Σπιτικοί Τηγανητοί Κεφτέδες είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Εάν δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή κεφτέδων, δεν θα την φτιάξετε ποτέ με άλλο τρόπο! Είναι πολύ ζουμεροί, αρωματικοί, με μια ωραία κρούστα. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση των κεφτέδων:

  • Κιμάς (μείγματος): 500 γραμμάρια
  • Κρεμμύδι: 1 κεφαλή
  • Αυγά: 2 τεμ.
  • Ψωμί (φέτες): 4 (βυθισμένες σε νερό και στυμμένες)

Για το άρωμα και τη γεύση:

  • Αλάτι: 1 κουτ.
  • Μαύρο πιπέρι: 1 κ.σ.
  • Ρίγανη: 1/2 κ.γλ.
  • Φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος): 1/2 κ.σ.
  • Φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος): 1/2 κ.σ.

Για το τηγάνισμα:

  • Αλεύρι: Για τύλιγμα
  • Λάδι: Για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Βάλτε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ για να τον πολτοποιήσετε με τα χέρια σας.

Προσθέστε τα δύο αυγά, το κρεμμύδι που κόψατε σε μικρά κομμάτια, τις 4 φέτες ψωμιού που βυθίσατε στο νερό από πριν και τις στύβετε καλά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό και δυόσμο.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί (φουσκώσει) για **2 ώρες** για να μπορέσουν τα υλικά να μουλιάσουν στον κιμά. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για τους ζουμερούς Σπιτικούς Τηγανητούς Κεφτέδες.

Στη συνέχεια, αρχίζετε να σχηματίζετε κεφτεδάκια σε ένα πιάτο.

Έχοντας προηγουμένως ετοιμάσει αλεύρι σε ένα άλλο πιάτο, τυλίξτε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές και τους βάζετε όλους σε ένα πιάτο.

Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να σιγοβράσει (προσέχουμε να μην κάψει πολύ) και τοποθετούμε όσα κεφτεδάκια χωράνε.

Τηγανίστε τα όλα, μετά αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα άλλα με τον ίδιο τρόπο, τηγανίζοντας μέχρι να εξαντληθούν τα κεφτεδάκια. Οι Σπιτικοί Τηγανητοί Κεφτέδες είναι έτοιμοι.

Μπορούν να σερβιριστούν με σαλάτα της επιλογής σας ή με πλούσια σάλτσα ντομάτας.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας (ζύμωμα/πλάσιμο): 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος (τηγάνισμα): 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 2 ώρες (για να σταθεί ο κιμάς).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για ακόμα πιο ζουμερούς κεφτέδες, αντικαταστήστε το ψωμί με τριμμένη πατάτα ή προσθέστε λίγο λάδι στο μείγμα του κιμά. Δείτε κι άλλες συνταγές με κιμά για έμπνευση.

Για να μην διαλύονται οι κεφτέδες στο τηγάνι, βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει σιγοβράσει, αλλά όχι καεί. Δείτε κι άλλες τηγανητές συνταγές.

Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τους Σπιτικούς Τηγανητούς Κεφτέδες στον φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, αφού τους λαδώσετε ελαφρά.


 

Σχετικές Συνταγές 

Κεφτέδες Φούρνου της Γιαγιάς

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Τυροκεφτέδες Εύκολοι