Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Το συροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και το φτιάχνω πολύ συχνά.Μοσχοβολάει όλο το σπίτι και είναι τόσο αφράτο και ζουμερό, που όλοι ζητάνε τη συνταγή!
Συροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο

Φτιάξτε ένα λαχταριστό συροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο, μια εύκολη συνταγή για αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα! Το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση.
Prep Time
15 minutes
Cook Time
45 minutes
Additional Time
30 minutes
Total Time
1 hour 30 minutes
Ingredients
για το Συροπιαστό Κέικ
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι:
- 3 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Για πασπάλισμα (προαιρετικά):
- Λίγο ινδοκάρυδο
Instructions
- Ξεκινάω χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο μείγμα. Μετά, προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη, για να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνω το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού, που δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο κέικ.
- Στη συνέχεια, προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος, ρίχνω και την κούπα με το ινδοκάρυδο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ ή ένα ταψί.
Το σιρόπι και το τελείωμα του κέικ μας
- Για το σιρόπι, βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνω να βράσουν για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou
Notes
💡 Tips για ένα τέλειο Συροπιαστό Κέικ με Ινδοκάρυδο
- Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματωθούν καλύτερα και να έχετε ένα αφράτο κέικ.
- Μην παραψήσετε το κέικ! Είναι έτοιμο όταν μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο βγαίνει καθαρή.
- Για έξτρα άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βανίλια στο μείγμα του κέικ.
- Αν σας αρέσει πιο έντονη η γεύση του ινδοκάρυδου, μπορείτε να το καβουρδίσετε ελαφρά σε ένα τηγάνι πριν το προσθέσετε στο κέικ ή στο πασπάλισμα.